Pretraga

Internet u Hrvatskoj treći po sporosti u europskoj konkurenciji

A- A+

Ako ste ikada osjetili frustraciju brzinom interneta, vaša je ljutnja i razočaranje opravdano. Hrvatska se smjestila na treće mjesto, no ne po brzini, već po sporosti interneta i to u čitavoj Europi. U brojnim se europskim državama surfa brže nego u Lijepoj Našoj, a jedna od njih je i Bosna i Hercegovina. Najbrži je internet u Švedskoj, u prosjeku je tri puta brži nego hrvatski.

amtechcommunications.com

Hrvatska se smjestila na treće mjesto po najsporijem internetu u Europi, odmah iza Crne Gore i Albanije, a među zemljama u kojima se brže surfa našla se i susjedna Bosna i Hercegovina. Najbrži europski internet je u Švedskoj, gdje se sufra čak tri puta brže nego u Lijepoj Našoj, prenosi valuenomad.com.

Izdvojeni članak

Četiri najveće internetske misterije

Iako je Lijepa Naša na trećem mjestu po najsporijem internetu, donekle je utješno da u Europi postoje i sporiji. Nasjporiji se zapravo nalazi u susjednoj Crnoj Gori, gdje je prosječna brzina interneta 4.6Mbps, a susjede odmah slijedi Albanija s prosjećnom brzinom od 5Mbps.

Hrvatska je na treće mjesto dospjela s brzinom interneta od 5.5Mbps, a brže se surfa i u Bosni i Hercegovini, gdje je prosječna brzina 5.7Mbps, dok je peto mjesto po sporosti zauzela Bjelorusija, s brzinom od 6Mbps. Neke od zemalja s najbržim internetom na svijetu se nalaze u Europi, a među njima je i Švedska, s prosječnom brzinom od 17.5 Mpbs, no svjetski broj jedan je ipak Južna Koreja.