Pretraga

Intervju s Huliganima iz Gimnazije: ‘Mana u ovom poslu jest što živimo na Balkanu’

A- A+

Među najpopularnijim YouTuberima u regiji su i Huligani iz Gimnazije. Huligani su na sceni prisutni od 2013. godine i od tada samo nižu uspjehe – milijunski pregledi na videima, nekoliko pjesama i nastupi pred tisućama fanova. Razgovarali smo s njima o povratku na YouTube scenu.

Ipak, ništa nije savršeno, pa tako nisu ni Huligani. Nažalost, u jednom trenutku su nestali sa scene i ostavili svoje  fanove s puno pitanja, no najviše, s tugom. Zadnji puta smo s njima razgovarali 2016., a taj razgovor možete pročitati ovdje. Nedavno su se vratili, i da ne zvučimo ocrtano, stvarno su bolji nego ikada.

Uz snimanje skečeva, s čime su se i proslavili, započeli su novi serijal, kviz ‘Ko ne zna, znat će poslije’.Morali smo popričati s njima i saznati što se sve dogodilo u proteklih godinu i pol što ih nije bilo, ali i koji su njihovi planovi za budućnost!

Nakon dulje pauze, vratili ste se na YT scenu. Što se točno dogodilo? Zašto ste se odlučili vratiti?

Izdvojeni članak

Otkrivamo gdje su i čime se nakon mature bave popularni Huligani iz gimnazije

Za YouTube smo počeli da snimamo još davne 2013. godine i vremenom smo se vezali za tu platformu i za snimanje videa generalno. Da se najbolje izrazim, snimanje nam je „ušlo u krv“. Ipak imali smo poteškoća s fakultetom i ispitima pa smo bili prisiljeni udaljiti se od YouTubea. Ali pošto je to dio nas, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo se vratiti. Emerald kao glavni organizator kanala je promijenio fakultet pa sada ćemo opet pokušati biti aktivni.

Otkako ste se vratili, redovito izbacujete videe. Planirate li održavati ovakav tempo i s početkom akademske godine?

Planiramo napraviti sve u našoj moći da snimamo. Koliko će to trajati i koliko redovito će biti, to će vrijeme pokazati.

Imali ste mnoge serijale na kanalu, a od povratka ste uveli i kviz ‘Ko ne zna, znat će poslije’. Otkud se rodila ideja za to i kakvi su planovi za budućnost serijala?

Tijekom pauze smo razmišljali o novim serijalima koji bi bili maksimalni užitak za gledatelje. Znajući da na našim prostorima nema baš kvalitetnih aktivnih kvizova, odlučili smo da ga mi pokrenemo. Imamo viziju da ćemo s ovim kvizom dospjeti do TV-a, ali opet kažem vrijeme će sve pokazati. Za sada ide dobro.

Najavili ste povratak vlogova – je li Vam teže snimati skečeve ili spontane stvari? Što Vam je draže?

Najteže je snimati skečeve i u jedno ruku najnezahvalnije na današnjoj sceni. YouTube algoritam ne razlikuje skeč od vloga. On zna samo za video kao video i podržat će kanal koji izbacuje videe svakog dana. Tako da ako zaista želimo uspjeti moramo naći savršenu sredinu između kvantitete i kvalitete te pokušati savladati niske standarde trenutne YouTube scene.

Foto: Facebook

Koji je Vaš najdraži video? Koji smatrate najvećim uspjehom?

Najdražih videa ima nekoliko. A izdvojio bih jedan koji smo snimili prošli vikend i koji je sada na kanalu pod imenom „Kako biti kao poznati balkanski izvođači“. U tom videu smo prikazali realnost današnje muzičke scene na satiričan način. A najveći naš uspjeh na YouTubeu su svi klipovi vezani za srednju školu jer će se oni gledati generacijama unaprijed.

Postoji li neki video koji biste najradije izbrisali s kanala (ili da već i jeste)?

Što god objavimo na kanal, stojimo jako iza toga. Tako da ništa ne bismo brisali.

Kada snimate videe i razmišljate o tome što snimati, na što najviše obraćate pozornost? Što želite postići s Vašim videima?

S videima najviše želimo postići da gledatelj zaboravi na svakodnevne probleme i odvoji malo vremena da uživa. Uz to, želimo potaknuti mlađe generacije da razvijaju maštu i budu kreativniji.

Jedni ste od najpopularnijih YouTubera regije, što sve ta titula nosi sa sobom?

Nosi dosta samopouzdanja i ulijeva nadu da svakog dana možeš biti sve veći i veći.

Jeste li očekivali ovakav uspjeh kad ste započeli kanal? Koji je bio Vaš tadašnji cilj?

Ni u najluđim snovima se ovakav uspjeh ne možete zamisliti na samom početku. Naš početni cilj je bio da se mi osobno zabavimo, a to se pretvorilo u nešto najljepše u našim životima.

Postoje li mane u ovom poslu? Ako da, što Vas najviše smeta?

Mana u ovom poslu jest što živimo na Balkanu. Da smo s ovim poslom živjeli u stranim državama, sada ne bismo imali nikakvih egzistencijalnih problema.

Do sada ste imali razne nastupe, snimili pjesme… Planirate li nastaviti i s glazbenom karijerom?

Izdvojeni članak

[Video] Huligani iz gimnazije oduševili rap battleom

S pjesmama smo stali već duži period. Najviše zbog toga što želimo da napredujemo postepeno u muzičkom smislu van objavljivanja. Nove pjesme možete očekivati krajem godine kada se kvalitetno potrudimo da ih snimimo.

 

Trenutno se dosta Youtubera okušalo u filmskim vodama – planirate li i Vi tako nešto u skorije vrijeme?

Naravno. To je jedan od trenutnih ciljeva. Da snimimo prvobitno neke kratkometražne filmove pa bismo kasnije počeli i s dužim.

Čime se danas bavite, uz kanal? Što Vam je trenutno bitnije?

Trenutno svi studiramo i to je najveći prioritet uz obitelj i prijatelje.

Gdje planirate biti za 5 godina? I dalje na kanalu Huligana ili…?

Jako teško pitanje u današnjem modernom vremenu. Stvarno je sve moguće za 5 godina.

Koja je najljepša stvar koju vam je posao Youtubera donio?

Mnoštvo lijepih stvari zaista. Od nastupa pred tisućama fanova do prepoznavanja na ulicama. Stvarno je širok spektar stvari koje YouTube donosi ako mu se posvetiš.

Postoji li neka anegdota koja Vam se dogodila prilikom snimanja nekog od novijih videa?

Svako snimanje bude smiješno na svoj način ali ne mogu se trenutno sjetiti neke posebne anegdote koju bi izdvojio, ali garantiram da ih je bilo nekoliko.

I za kraj, imate li kakvu poruku za fanove?

Poruka je jasna. Tu smo da damo sve od sebe posljednji put. Nadamo se da će to trajati što duže bude moglo ali nećemo ništa forsirati. Bitno je da smo tu punim srcem, a ostalo je manje bitno.