Pretraga

Ispovijesti brucošice: Prvi put u životu sam dobila 4, sram me je

A- A+

Fakat mi malo kaj može toliko sjebati dan koliko loša ocjena iz predmeta za koji sam fakat učila. Iskreno, nisam niti sama znala da sam taj tip osobe, ali evo, ovi rokovi su me naučili da ipak jesam. Izgleda da na medicini ne učiš samo medicinu, nego i neke druge stvari – deep shit, I know.

foto: Unsplash; Megan te Boekhorst

Kada sam upisala faks, fakat sam bila uvjerena da će ovo biti mačji kašalj. Računala sam da ću proći kroz sve bez imalo problema, ali ono. Vidim da to nije slučaj. Faks nije ni blizu tome što je srednja bila. U srednjoj si mogao zabušavati koliko god hoćeš, sad na faksu… Ne samo da nemrem zabušavat, nego ono – nemrem dobit pet čak i kad se fakat potrudim.

I iskreno, stvarno me to sjebalo. Mislim, postoje ljudi koji se mogu zadovoljiti s prosječnim ocjenama, ali ja nikad nisam bila jedna od njih – jednostavno, nisam prosječna, ja sam bolja od toga. I zato mi fakat nije jasno kako mi se dogodilo to da sam došla na faks i odjednom ne prolazim više s 5.0? Nisam nikad mislila da ću postati jedna od tih ljudi.

Srušio mi se cijeli svijet

Možda sad zvuči kao da malo pretjerujem, ali fakat nije tako. Kad sam vidjela da sam dobila četiri iz ovog jednog predmeta, doslovno mi se cijeli svijet srušio. Realno, fakat sam učila za taj ispit. Onak, potrošila sam tipa tri dana na pripremanje toga i to je najviše što sam ikad učila za jednu stvar odvojeno. Mislila sam da ću imati ne pet, nego pet plus. A kad ono… četiri?

Izdvojeni članak

Ispovijesti brucošice: Sjebala sam, studirati medicinu je fakat teško

Kad sam vidjela tu ocjenu, prvo sam bila užasno razočarana u sebe. Ja sam fakat oduvijek znala da želim biti doktorica i sad ono… Možda ovo ipak nije za mene? Možda ipak nisam dovoljno dobra? Možda sam ipak ful fulala profesiju i ipak trebala upisati neki privatni faks? Kao, nisu ocjene bitne, ali ono… Jesu.

Pokušavala sam o ovome pričati s mojim frendicama, ali kak da one to shvate – pa one su sve većinom na privatnim fakultetima. Ne samo da mi nisu bile podrška nego su mi se još i rugale. A mislim, kak ne bi, pa dobila sam četiri. Mislila sam da sam prije par tjedana dotakla dno života kad nisam oprala kosu tri dana, ali ovo… Ovo je some next level shit.

Odbiti ili ne odbiti ocjenu?

Čak sam razmišljala o tome da odbijem ocjenu, ali rekli su mi svi da se ocjene ne odbijaju na prvoj godini. Mislim, kužim zakaj to ima smisla, ali isto tak mi je ovo fakat preloše. Sad će me zauvijek pratiti ta četvorka, morat ću živjeti s tom sramotom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tessa 🌼 (@ispovijesti.brucosice)

Kaj, jednog dana kad budem doktorica i budem ono liječila ljude, kak će mi itko vjerovati, kak će mi itko povjeriti svoje zdravlje, ono doslovno svoj život, kad sam ja netko tko je dobio četiri? Mislila sam da sve znam, ali očito sam bila u krivu. Kak možeš biti doktor, ak ne znaš sve? Mislim, da sam ja profesor, realno, ak mi ne znaš sve – pao si. Ionak svi znamo da su jedine dvije ocjene koje postoje jedan i pet, ostalo je sve samo izmišljotina.

Izdvojeni članak
djevojka žena plava kosa plavuša

Ispovijesti brucošice: Kak misliš nisi stigla oprati kosu, pa kaj radiš osim kaj studiraš?

Fakat ne znam kak ću ikad preći preko ovoga. Nadam se da mi je ovo ne samo prva, nego i posljednja četvorka. Ne znam kak bih ikad opet preživjela ovu sramotu. Jedino kaj me tješi je to kaj nitko nije dobio pet, pa ono, i dalje sam najbolja. Ali nisam zapravo, jer da jesam – bila bih dobila pet. Srećom, uspjela sam se nekak oporavit od ovoga jer sam bila s curama vani, a sad se oporavljam od mamurluka… Puse svima!

*Svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna.

Pročitajte i ostale Ispovijesti brucošice:

Ispovijesti brucošice: Upisala sam medicinu

Ispovijesti brucošice: Brucošijade su dno dna

Ispovijesti brucošice: Dajte više završite taj faks

Ispovijesti brucošice: Čemu drama oko hrane u menzama, pa tamo ionak jedu samo jazavci?

Ispovijesti brucošice: Ja sam na medicini, zakaj bih radila za minimalac?

Ispovijesti brucošice: Koga boli briga za nogomet?

Ispovijesti brucošice: Fakat mi nije jasno kak je advent u Zagrebu ‘najbolji’

Ispovijesti brucošice: Srećom da znam učiti, inače fakat ne bih imala život van faksa

Ispovijesti brucošice: Ne kužim kak su društvene mreže toksične, pa ja uživam?

Ispovijesti brucošice: Sretan Božić svima, pozdravi iz dalekih krajeva

Ispovijesti brucošice: Po dočeku se zna kakva godina slijedi, moja će biti bolesno dobra

Ispovijesti brucošice: Napokon smo dobili euro, ne moram ih više mijenjati u kune

Ispovijesti brucošice: Život u srednjoj je bio lakši, sad imam grižnju savjesti kaj sam na skijanju

Ispovijesti brucošice: Kak misliš nisi stigla oprati kosu, pa kaj radiš osim kaj studiraš?

Ispovijesti brucošice: Sjebala sam, studirati medicinu je fakat teško

Ispovijesti brucošice: Ove godine sam prvi put singl za Valentinovo