Pretraga

Ispovijesti brucošice: Ove godine sam prvi put singl za Valentinovo

A- A+

Postoje dvije vrste ljudi: oni koji preziru Valentinovo i oni koji ga obožavaju. Ja sam naravno, u ovoj drugoj skupini. I baš zato mi je fakat žao kaj ove godine nemam nikakve planove, osim učenja. Ali i da nema faksa, brijem da ne bih imala neke spektakularne ideje. Ovo mi je prvo Valentinovo da sam singl.

valentinovo srce ljubav

Ilustracija | foto: Unsplash; Michael Fenton

Fakat mislim da je ljubav najbitnija stvar na svijetu. Dobro, najbitnija stvar nakon novaca, izgleda i ugleda. Mislim, to se nekak podrazumijeva. Ali ono, teško je uspoređivati ljubav s tim stvarima. Za te ostale se moraš samo potruditi i možeš ih imati, a s ljubavi… Drugačije je.

Naravno da moraš raditi i za ljubav, ne možeš ono samo očekivati da će te netko voljeti ak sam sebe ne voliš – moraš dobro izgledati i biti zadovoljan sa svojim životom, inače fakat ništa od toga. Ali, nekad se dogodi da bez obzira na sve to, i dalje si sam. Tak je sada meni. Znam, sigurno se svi pitate kak ja ovak savršena sam i dalje singl? Moram priznati, nekad se i ja to zapitam.

Istina je da sam puno puta bila u vezi u kojoj sam prihvaćala stvari koje mi fakat nisu bile okej. Tipa, moj bivši nije imao nikakve aspiracije za upisati faks na kojem će nešto raditi što ima smisla. Samo je upisao neki privatni koji su mu njegovi rekli da upiše i on je bio zadovoljan s time. Meni je to dno dna, pa kak s tak nekim graditi budućnost? A fakat sam mislila da bi mogao biti ‘onaj pravi’.

Izdvojeni članak

Ispovijesti brucošice: Sjebala sam, studirati medicinu je fakat teško

Znam kaj mi treba

Srećom, na vrijeme sam se sabrala i skužila kaj zapravo tražim u muškarcu. Mislim, uz one neke stvari koje sam oduvijek znala, a to je da mora biti viši od mene i imati dobar auto. Skužila sam da mi treba netko s kime se neću morati navlačiti, nego ono, napravit će prvi korak. I to onak kak treba, direktno.

Druga stvar koja je bitna je ta da budem s nekim tko je uspješan barem koliko ja, ako ne i više. Realno, kak bih ja mogla biti s nekime tko po cijele dane ništa ne radi? Ja sa svojih 19 godina sam uspjela upisati medicinu i već imam svoju kolumnu, a proputovala sam i pola svijeta. Realno, o čemu bih mogla pričati s nekim tko nije doživio barem pola od toga? Mada fakat mislim da neću naći nekoga tko piše kolumnu, jasno…

Treća stvar, a možda i ona najbitnija, je ta da se ja uvijek osjećam kao princeza, kakva i jesam. Može netko biti brutalan i nez ja kaj, ali ako me za rođendan ne iznenadi s ružama i dijamantima, realno – kaj će mi? Ja sam jedna od onih cura koja fakat voli sve te stvari, od nekih sitnica pa do filmskih ‘grand gestures’ a la rom-coms iz 80-ih.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tessa 🌼 (@ispovijesti.brucosice)

Singl, ali s dobrim razlogom

I naravno, najbitnije od svega – treba mi netko tko je pametan. Okej, ne mora biti netko s medicine (makar bi to fakat bilo poželjno, zamisli da su našoj djeci i mama i tata doktori?), ali mora biti netko s kime mogu pričati o ono, ozbiljnim stvarima. Jednostavno, treba mi netko tko će me pratiti u svim mojim ludim avanturama, a fakat ih ima.

Ovo Valentinovo sam singl, ali s dobrim razlogom. Odlučila sam da više nema pristajanja na bilo što manje od onoga kaj zaslužujem. I sad, kaj reći osim svima čestitati Valentinovo? Iako nije danas, al ono… Zamislimo da je. Pusa svima!

*Svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna.

Pročitajte i ostale Ispovijesti brucošice:

Ispovijesti brucošice: Upisala sam medicinu

Ispovijesti brucošice: Brucošijade su dno dna

Ispovijesti brucošice: Dajte više završite taj faks

Ispovijesti brucošice: Čemu drama oko hrane u menzama, pa tamo ionak jedu samo jazavci?

Ispovijesti brucošice: Ja sam na medicini, zakaj bih radila za minimalac?

Ispovijesti brucošice: Koga boli briga za nogomet?

Ispovijesti brucošice: Fakat mi nije jasno kak je advent u Zagrebu ‘najbolji’

Ispovijesti brucošice: Srećom da znam učiti, inače fakat ne bih imala život van faksa

Ispovijesti brucošice: Ne kužim kak su društvene mreže toksične, pa ja uživam?

Ispovijesti brucošice: Sretan Božić svima, pozdravi iz dalekih krajeva

Ispovijesti brucošice: Po dočeku se zna kakva godina slijedi, moja će biti bolesno dobra

Ispovijesti brucošice: Napokon smo dobili euro, ne moram ih više mijenjati u kune

Ispovijesti brucošice: Život u srednjoj je bio lakši, sad imam grižnju savjesti kaj sam na skijanju

Ispovijesti brucošice: Kak misliš nisi stigla oprati kosu, pa kaj radiš osim kaj studiraš?

Ispovijesti brucošice: Sjebala sam, studirati medicinu je fakat teško