Pretraga

Istraživanje: Ova legendarna pjesma liječi loše raspoloženje

A- A+

Anketa koju je za BBC provela agencija ComRes pokazala je kako je najbolja pjesma za otklanjanje lošeg raspoloženja hit ‘Bohemian Rapsody’ grupe Queen.

Utjecaj glazbe na zdravlje istražila je, nakon brojnih znanstvenika, i agencija ComRes koja je putem ankete došla do zanimljivog otkrića – pjesma ‘Bohemian Rapsody’ legendarne skupine ‘Queen’ ima pozitivan utjecaj na raspoloženje ljudi.

Izdvojeni članak

Ova vrsta glazbe čini vas nepobjedivima

Tijekom istraživanja ispitanicima su ponudili deset skladbi za koje je utvrđeno kako podižu raspoloženje, a spomenuta pjesma pokazala se kao najbolja u tome. Drugo je mjesto zauzela pjesma ‘Dancing Queen’ švedske grupe ABBA, dok se na trećem mjestu nalazi planetarno popularan hit ‘Happy’ Pharrella Williamsa.

To je ujedno najpopulanija pjesma među mladima, dok su se na listi skladbi koje podižu raspoloženje našle i pjesme Boba Marleya, Robbieja Williamsa i Michaela Jacksona.

Više od tisuću ispitanika izjavilo je kako u trenucima kada se osjećaju loše slušaju glazbu, dok je njih gotovo 90 posto kazalo da im slušanje glazbe pomaže kada se osjećaju bolesno ili su u nekoj vrsti krize.