Pretraga

Iznenađuje li vas lista? Pogledajte što su Hrvati najviše guglali u 2023.

A- A+

Google je objavio listu najtraženijih pojmova u Hrvatskoj. Najpretraživaniji filmovi bili su Oppenheimer Barbie, dok su najpretraživanije TV serije bile Južni vetar: Na granici, Zlatni kavez te Last of Us. Od sportskih događanja, Hrvati su najviše googlali meč Dinamo – AEK.

Foto: Unsplash

Temeljem pretraživanja tijekom 2023. godine, Google je objavio listu najtraženijih pojmova u Hrvatskoj. Iako na globalnoj razini postoji nekoliko odjeljaka i tema za googlanje, kod nas se mogu vidjeti najpopularniji pojmovi kod filmova, sportskih događanja te TV serija.

Najpretraživaniji je meč Dinama

Počnimo prvo od filmova. Godina 2023. bila je obilježena velikim filmovima kao što su Oppenheimer i Barbie, pa nije ni čudo što su upravo oni zauzeli prva dva mjesta. Oppenheimer je tako odnio ‘krunu’ za najpretraživaniji film u Hrvatskoj u 2023. godini, a zatim ga slijedi Barbie. Treći po redu je Sound of Freedom, zatim Avatar i Everything everywhere all at once.

Od sportskih događanja, najviše se pretraživao meč Dinamo – AEK koji je ostao zabilježen po neredima, tragičnoj smrti jednog navijača grčkog kluba te zatvorenim pripadnicima navijačke skupine Bad Blue Boys. Nakon toga su utakmice Hrvatska – Nizozemska, Hrvatska – Španjolska, Hrvatska – Turska i Hrvatska – Wales.

Što se, pak, tiče TV serije, najpretraživanija je Južni vetar: Na granici. Drugo mjesto zauzima Zlatni kavez, dok se na trećem mjestu smjestio The Last of Usserija napravljena po istoimenoj videoigri. Na četvrtom mjestu je Wednesday, a peto mjesto zauzima Ginny & Georgia.

Izdvojeni članak
Pokloni

Google sastavio popis sa sto ideja za božićne poklone, evo onih najboljih do 50 eura

Globalno je situacija nešto drugačija

Kad je riječ o globalnim pretraživanjima, situacija kod filmova je obrnuta. Na prvom mjestu je Barbie, a na drugom Oppenheimer. Najpopularnija serija za pretraživanje je The Last of Us, a podataka za sportska događanja – nema. No, tu su neki drugi odjeljci, pa se tako može vidjeti da se od vijesti najviše pretraživao rat Izraela u Gazi, podmornica koja je implodirala na putu do Titanika, potres u Turskoj, uragan Hilary te uragan Idalia.

Najpretraživanije osobe bile su Damar Hamlin, Jeremy Renner, Andrew Tate, Kylian Mbappe, Travis Kelce, dok su najpretraživaniji glumci Jeremy Renner, Jenna Ortega, Ichikawa Ennosuke IV, Danny Masterson Pedro Pascal. Od sporta, najpretraživaniji sportski timovi su Inter Miami CF, Los Angeles Laker, Al-Nassr FC, Manchester City F.C i Miami Heat.

Cijelu listu najpretraživanijih pojmova možete pogledati na ovoj poveznici.