Pretraga

Mala škola na sjeveru dobila priznanje od Googlea: Postali su njihov primjer dobre prakse u Hrvatskoj

A- A+

Osnovna škola Tužno, koja se nalazi nedaleko od Varaždina, postala je prva Google referentna škola u Hrvatskoj. To priznanje dobivaju škole koje koriste tehnologiju za postizanje pozitivnih ishoda učenja. Iz škole su istaknuli da u svojoj modernoj učionici njihovi đaci mogu koristiti 3D printer i vizualno programiranje.

OŠ Tužno - prva Google referentna škola u Hrvatskoj | foto: OŠ Tužno

OŠ Tužno – prva Google referentna škola u Hrvatskoj | foto: OŠ Tužno

Osnovna škola Tužno koja broji 80-ak učenika, a sa svojom područnom školom njih 170, postala je prva Google referentna škola u Hrvatskoj. Kako su poručili iz škole, priznanje je to za izvrsnost škole u primjeni najmodernije tehnologije za unapređenje obrazovnog procesa.

– Naša škola se ističe učionicom opremljenom najnovijom tehnologijom za interaktivno i modularno učenje. Ova moderna učionica omogućava učenicima da kroz praktične aktivnosti i kreativne pristupe ostvaruju bolje obrazovne rezultate, koristeći mogućnosti poput 3D printanja, vizualnog programiranja i suradničkih projekata, objasnili su iz Osnovne škole Tužno povodom dodjele priznanja.

OŠ Tužno - prva Google referentna škola u Hrvatskoj | foto: OŠ Tužno

3D printer | foto: OŠ Tužno

Prema podacima Europske komisije europski je cilj da sve škole do 2025. imaju pristup gigabitnom internetu. I u svom Akcijskom planu za digitalno obrazovanje Europska unija potiče razvoj digitalnog obrazovnog ekosustava i poboljšanja digitalnih vještina, a zbog toga će izraditi smjernice za nastavnike kao poticaj digitalne pismenosti i borbe protiv dezinformacija. Iz Osnovne škole Tužno poručili su da je Varaždinska županija podržala ovaj projekt. Naveli su da se Osnovna škola Tužno sada pozicionirala kao lider u integraciji tehnologije u obrazovanje. Na dodjeli priznanja sudjelovao je i Pawel Czerwony iz Googlea.

– Google referentne škole također moraju ispuniti uvjete poput aktivnog korištenja Google Chromebook računala u svakodnevnim školskim aktivnostima, a učitelji se moraju sustavno usavršavati u programu Google certificiranja učitelja, zaključili su iz Osnovne škole Tužno.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem