Pretraga

‘Izvrsni vođa’ najavio odmazdu SAD-u zbog – komedije!

A- A+

Gotovo stalno imamo priliku u medijima naletjeti na nevjerojatne činjenice o najzatvorenijoj državi na svijetu, Sjevernoj Koreji. Iako je većina tih stvari koje pročitamo ili čujemo neprovjerena jer to nije zemlja u koju novinari ulaze i izlaze kako im se sviđa, nerijetko su nam te informacije čudne, nevjerojatne, pa i smiješne. Ovih dana ova izuzetno ozbiljna zemlja još jednom zamjera ‘zapadu’ i to ni manje, ni više nego jedan film.

mashable.com

Skandalozno za zemlju u koju osim Dennisa Rodmana rijetko tko uopće smije ući, ovih je dana postalo snimanje jednog filma. Naime, redatelji Evan Goldberg i Seth Rogen odlučili su napraviti film o celebrity novinarima kojima su karijere propale, pa ih pokušavaju spasiti tako što će pokušati intervjuirati ‘izvrsnog vođu’, Kim Jong – Una. Vođi se ni u stvarnom životu ideja nije svidjela ni najmanje.

Izdvojeni članak

80 tisuća Korejanaca rastura Gangnam Style

Novinari u filmu jednostavnog naziva ‘The Interview’ pokušavaju napraviti intervju s ‘izvrsnim vođom’, no u sve se nekako umiješa CIA, pa novinari odjednom postaju neiskusni plaćeni ubojice u lovu na jednog od najvećih suvremenih diktatora. U filmu glumi ekipa iz popularnog ‘This is The End’ filma, Seth Rogen koji je i redatelj te James Franco, no izgleda da je prava zvijezda ove komedije ustvari nitko drugi, nego Kim Jong-Un.

Izdvojeni članak

Jako loši filmovi koji su postigli izniman uspjeh

Naime, iz sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova već je stigla vrlo oštra poruka u kojoj stoji da je film ‘napad na sjevernokorejsko vodstvo, teroristički napad i prijetnja ratom’, dok je glasnogovornik režima Myong – Choi istaknuo kako je film odraz onoga što je SAD učinio u Afganistanu, Iraku, Siriji i Ukrajini.

Izgleda da sjevernokorejskom vođi ova komedija i nije sjela najbolje, a izgleda i da nema smisla za humor na vlastiti račun jer navodno u prijetnji SAD-u iz Sjeverne Koreje stoji da će odgovoriti Americi odmazdom bez milosti ako film dođe u kina. Ipak, autori filma poručuju kako su temu detaljno izučili i savjetovali se sa stručnjacima, pa je za zaključiti da će film na jesen ipak ugledati svijetlo dana, bez obzira na Vođine prijetnje.