Pretraga

Srednjoškolci iz Osijeka dobili poziv da dođu u Sjevernu Koreju

A- A+

Petnaestogodišnji pioniri NK Osijeka dobili su priliku sudjelovati na nogometnom turniru koji se održava u Sjevernoj Koreji. Poziv je došao putem bivšeg igrača Osijeka Dževada Turkovića koji je igrao za južnokorejske klubove, a nažalost igrači neće moći prisustvovati jer su se već obvezali sudjelovati na turniru u Skoplju.

screenshot: NK Osijek službene stranice

Izdvojeni članak

Student i fanatik južnokorejskih filmova preporuča 10 najboljih

– Da, dobili smo službeni poziv od nogometnog saveza Sjeverne Koreje za nastup na turniru u Pyongyangu. Cijela je priča išla preko bivšeg igrača Dinama Dževada Turkovića, koji je igrao u tom podneblju. Nažalost, morali smo se zahvaliti na pozivu zbog dvaju razloga. Prvo tražio sam precizne detalje našeg putovanja jer tamo nije lako doći. Bilo bi vjerojatno i zabrinutosti roditelja, ali bio sam spreman preuzeti odgovornost da smo dobili precizne podatke. Inače, njihov bi savez pokrio sve troškove putovanja i boravka tamo. Drugi je razlog što nam se taj turnir u Sjevernoj Koreji poklapa s onim u Skopju, gdje smo već prije potvrdili sudjelovanje. Proslijedio sam taj poziv Akademiji Krpan & Babić jer oni isto imaju vrlo kvalitetno 2000. godište pa možda oni odu. No, ostavili smo otvorenom mogućnost nastupa na tom turniru sljedeće godine, rekao je za Glas Slavonije Miroslav Žitnjak , voditelj Škole nogometa NK Osijek..

Ovaj zanimljivi turnir održava se u sportskom kompleksu velikog državnog vođe Kim Il Seonga u Pyongyangu od 19. do 26. kolovoza, a na njemu će sudjelovati momčadi pionira iz Sjeverne i Južne Koreje, Kine, Uzbekistana i Brazila. Sa službenih stranica klub posebno ističu kako su jedina europska ekipa koja je dobila poziv te da je vijest svakako zanimljiva i vrijedi je podijeliti s ljubiteljima nogometa, ne samo u gradu na Dravi.