Pretraga

Jakna s kojom ćete svijetliti poput lignje!

A- A+

Inovacije u tekstilima, bojama i dizajnu su svake godine sve impresivnije. Od tkanine koja je nepoderiva do one koja ima moć zacjeljivanja, noviteti su brojni i u svima izazivaju divljenje. Jedan od njih je i Vollebak jakna koja odražava sve boje u vidljivom spektru kada je izložena intenzivnom svjetlu.

Vollebak

Vollebak je jaknu stvorio prema modelu obrambenog mehanizma lignje. Lignje imaju mogućnost mijenjanja boje koju koriste za obranu, ali i komunikaciju. Isti mehanizmi koji lignjama omogućuju da mijenjaju boje joj omogućuju da svijetli i bude iznimno vidljiva, a upravo ta pojačana vidljivost je prisutna na njihovoj zimskoj jakni jer znanost još nije uspjela kopirati mimikriju kakvu vidimo u prirodi i koju koriste i lignje.

Komplicirana izrada oponaša površinu kože lignje

Na površini jakne se nalaze 2 bilijuna mikroskopskih staklenih sfera koje su zatočene ispod sloja smole kako bi bila što sličnija koži lignje koja se sastoji od mikroskopskih pločastih struktura. Te strukture utječu na to kako se svjetlost odbija od njih te se zbog njih ona ne odbija na uobičajen način već se rasprši. Tako iz svakog kuta gledanja vidimo drugačiju boju zbog čega imamo dojam da se boje prelijevaju jedna u drugu.

Vollebak

Jakna u slabo osvijetljenim uvjetima izgleda kao ulje jer je površina crna, međutim kako se osoba u njoj pomiče i hvata slabo svjetlo, tako se na mjestima vidi boja što daje dojam da se radi o ulju koje vidimo na površini vode. Jakna je vodootporna i savršena za ekstremne uvjete.

Vollebak

Vollebak

Cijena jakne je 895 eura i možete ju nabaviti ovdje.