Pretraga

Kad zagusti: Donosimo listu s 30 ideja za božićne poklone, neke od njih možete personalizirati

A- A+

Bliži nam se vrijeme darivanja i svi znamo što to znači – stres i panika oko kupovine poklona. Kome što kupiti? Kako zapakirati? Kome uvaliti nešto što ste vi sami dobili na poklon? Kako se zaista potruditi oko poklona, a ostati unutar skromnog budžeta? Pitanja su to koja muče sve nas…

Foto: pixabay

Iako smo u jednom od najčudnijih razdoblja u novijoj povijesti, a financijski vrlo izazovnoj za svih, vrijeme darivanja je pred nama. Bilo bi lijepo kad bismo se svi kolektivno dogovorili da ove godine toga nema, no onda ni mi ne bismo dobili poklone – a to ne želimo.

Božić je mnogima postao pre-komercijalan upravo zbog forsiranja kupovine poklona, pretjeranog trošenja i općenitog božićnog ludila koje svih ponese. I dok kupovina poklona zaista može završiti tako da podosta osiromaši vaš novčanik, poanta nije u skupim darovima, nego onim osobnima. Nema ljepše stvari nego kad dobijete dar koji vas zaista dirne, koji pokazuje da vas ta osoba zaista poznaje, da razumije vas kao osobu, vaše želje i interese. Ustvari, možda je jedino ljepše kad ste vi ti koji pogodite poklon, pa onda možete vidjeti tu sreću i zadovoljstvo na licu druge osobe.

Ipak, nekad je teško biti toliko inovativan i maštovit da baš uvijek pogodite savršen poklon. I onda zapnete i jednostavno se ne možete pokrenuti… Stoga vam mi donosimo nekoliko prijedloga, koje možete onda zatim personalizirati i prilagoditi osobi. Pa krenimo!

 1. Šalica (možete dati otisnuti bilo što na istu)
 2. Nakit
 3. Ispunjen foto album
 4. LP/CD
 5. Parfem
 6. Bilježnica i olovka
 7. Rokovnik
 8. Šminka
 9. Ogledalo
 10. Brijaći aparat
 11. Bilo što hand-made od strane vas
 12. Knjiga (!!)
 13. Članarina u knjižnici
 14. Crtež
 15. Uokvirena fotografija
 16. Maska za lice (još uvijek aktualne, nažalost…)
 17. Cvijeće
 18. Slušalice (uvijek je dobro imati jedne u pričuvi)
 19. Čarape….
 20. Hrana!
 21. Poklon bon (nije baš najosobnije, ali s ovime e možete pogriješiti)
 22. Topli džemper
 23. Metalne slamke
 24. Boca za vodu
 25. Deka
 26. Mirisne svijeće
 27. Puzzle
 28. Pretplata na neki časopis/streaming servis
 29. Pregača
 30. Kvalitetan čaj
Copy link
Powered by Social Snap