Pretraga

Trebaju li se profesorima na kraju godine kupovati pokloni? ‘Mislim da su neki materijalisti’

A- A+

Još je svega nekoliko dana ostalo do kraja ove nastavne godine. Budući da se osmaši i maturanti opraštaju od škole, na kraju godine često se povlači pitanje treba li razrednicima ili profesorima kupiti kakav poklon kao znak pažnje. Na ulicama Zagreba provjerili smo zaslužuju li profesori poklone i kakve su poklone prolaznici kupovali svojim učiteljima.

VOX profesori kupovanje poklona

Kupovanje poklona profesorima – VOX | foto: srednja.hr

Kupiti neki poklon profesorima i razrednicima na kraju nastavne godine u mnogim je školama već tradicija. Kada je zadnji dan u školi neka priredba ili oproštajni sat vrijeme je da učenici poklone koje su kupili uruče svojim učiteljima. Bi li trebalo kupovati poklone profesorima i zaslužuju li ih oni uopće provjerili smo na ulicama Zagreba.

‘Profesoru smo kupili aparat za kavu jer se žalio na kavu u zbornici’

– Profesoricama smo najčešće kupili neki nakit ili cvijeće, dok smo na primjer profesoru Informatike kupili aparat za kavu jer se žalio na kavu u zbornici. Mislim da neki profesori očekuju poklone jer koliko god to ne bilo toliko zastupljeno, mislim da su neki profesori materijalisti i da žele i zaslužuju tu neku materijalnu nagradu, rekla nam je jedna prolaznica.

Dodala je da nekim profesorima pokloni nisu bitni jer je, na primjer, njezinom profesoru Informatike bilo drago da su nešto napravili za njega. Druga prolaznica smatra da profesori sigurno očekuju poklone.

– Kažu da im nije bitno, ali očekuju sigurno. Uglavnom smo kupovali cvijeće i neke bombonijere, profesoru iz Tjelesnog dres. Trpjeli su nas četiri ili osam godina, zašto ne nešto pokloniti, kazala nam je.

@srednja_hr Zaslužuju li profesori poklone ili mislite da školarci ne bi trebali davati novac za to? 📷 Pišite nam u komentare! #srednjahr #srednja #skola #pokloni #profesori #ucenici #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound – srednja_hr

‘Pokloni se očekuju jer se stvorila navika’

Ostali koje smo upitali također su kao česte poklone nabrajali bukete, naušnice ili cvijeće. Neki smatraju da se očekuje nekakvo iznenađenje na kraju godine te nekakav znak pažnje za profesore.

– Pokloni se očekuju jer se već unaprijed stvorila neka navika. Mislim da bi to više trebalo biti ako netko zasluži, a ne stvar očekivanja ili samo tako reda radi, spomenula je jedna građanka.