Pretraga

Koji su najbolji pokloni za diplomu? Ako ne znate što kupiti, imamo pet prijedloga za vas

A- A+

Odabir poklona nikada nije lagan, osobito kada se radi o novopečenom diplomantu koji ulazi u ‘stvaran svijet’. Iz tog razloga donosimo pet prijedloga koji bi vam mogli skratiti muke i znoj te pomoći u pothvatu odabira poklona za diplomu.

student diploma

Foto: Pexels; Karolina Grabowska

Svatko tko je ikada kupovao nekome poklon, zna da taj pothvat nije ‘mačiji kašalj’. O kojoj god da se prigodi radilo, kupovanje poklona zahtijeva određeno vrijeme promišljanja i potrage za onime što bi bilo najbolje. Ako ste sada u dilemi oko poklona za diplomu ne brinite, srednja.hr donosi pet potencijalnih darova koji će zasigurno oduševiti svakog novog diplomiranog studenta.

1. Sat

Jedan od najboljih načina da se označi prelazak iz studentskih dana u ‘svijet odgovornosti’ upravo je – sat. Ne, ne govorimo o digitalnim i pametnim satovima, već onim analognim. Klasika nikada ne izlazi iz mode, a sat može biti trajna uspomena na postignuće. Potražite neki sat koji ima bezvremenski dizajn i koji bi odgovarao osobi koja će ga nositi. Preporučujemo izbjegavanje modnih brendova, tako da pripazite da kupite sat od renomiranih proizvođača poput Seika, Citizena, Tissota, Certine i drugih.

2. Cvijeće

Cvjetni aranžmani uvijek donose osjećaj svježine i radosti. Zašto ne pokloniti diplomantu buket raskošnog cvijeća koji će simbolizirati novi početak? Svaka latica nosi sa sobom obećanje nove avanture i rasta, čineći ovaj dar posebnim i emotivnim, a na koncu, buketi cvijeća jako dobro izgledaju na fotografijama koje kasnije možete objaviti na društvene mreže.

Izdvojeni članak
VOX profesori kupovanje poklona

Trebaju li se profesorima na kraju godine kupovati pokloni? ‘Mislim da su neki materijalisti’

3. Panoramski let

Ako je diplomant kojem kupujete poklon avanturist, možda nije loša opcija razmisliti o panoramskom letu. To je jedan nesvakidašnji poklon kojeg će svatko zasigurno pamtiti cijeli svoj život, a dobra je vijest da to ni nije toliko skupo koliko neki misle.

4. Bežične slušalice

Okej, svi sad imaju bežične slušalice pa se ovo ne čini toliko korisno. No, mišljenja smo da svatko cijeni kvalitetan par bežičnih slušalica i da ne zna koliki je to game changer dok ih ne proba. Ako imate dovoljan budžet, kupite vašem diplomantu kvalitetne bežične slušalice koje će koristiti – godinama.

5. Jednodnevni izlet

Nakon intenzivnog perioda pisanja diplomskog, svaki diplomant zaslužuje trenutak opuštanja. Jednodnevni izlet na prekrasnu destinaciju pružit će priliku za bijeg od svakodnevnih briga i osvježiti osobu za nove životne pothvate. Postoje specijalizirane turističke agencije koje za izrazito povoljnu cijenu nude jednodnevne izlete u nama susjedne zemlje, tako da izbora ima zaista mnogo.

No, na kraju možemo reći sljedeće – bez obzira na odabir poklona, svaki nosi sa sobom posebnu poruku podrške i ponosa. Tako da, nemojte se previše zamarati. Najvažnije od svega je to da je poklon od srca.