Pretraga

Katy Perry u filmu o grupi Queen?

A- A+

Katy Perry zainteresirana je za ulogu djevojke Freddyja Mercuryja u novom filmu o životu pokojnog frontmena grupe Queen.

“California girl” Katy želi se malo prebaciti sa glazbe na film i nada se da će ovaj biografski film biti njezin prvi veliki uspjeh. Ako joj to uspije, Katy bi mogla glumiti uz Sachu Barona Cohena koji je dobio ulogu Freddyja Mercuryja.

Film će režirati Stephen Frears (), a priča će se fokusirati na Freddyjev put do slave od nastanka Queena 1971. do njihovog spektakularnog koncerta na Live Aidu 1985. godine. Producirat će ga Graham King (), a Cohen već radi punom parom sa članovima grupe Queen Brianom Mayom i Rogerom Taylorom kako bi rad na filmu mogao početi već sljedeće godine. Producenti su već osigurali i prava na mnoge Queenove hitove, uključujući , i .

– Katy bi voljela biti u filmu jer je veliki fan grupe Queen, a najviše priželjkuje ulogu Mercuryjeve djevojke Mary Austin. Katy ima sličan izgled i bila bi idealan par Sachi, izjavio je izvor blizak Katy Perry u intervjuu za The Mirror.

Austin i Mercury bili su zajedno šest godina u 1970-tima i ona je ostala jedna od njegovih najbližih prijatelja. Često ju je opisivao kao ljubav svog života, te je ona bila jedna od prvih osoba kojoj je rekao da je HIV-pozitivan. Mercury je umro od upale pluća koja je nastala zbog AIDS-a 1991. godine.

Osim što bi htjela glumiti u filmu o životu svog idola, uskoro ćemo moći pogledati Katyin koncertni film Part of Me, a također je počela raditi i na svom trećem studijskom albumu.