Pretraga

Sve popularne pop pjesme vam zvuče isto? Zato što i jesu iste!

A- A+

Nije tajna da su pop pjesme često slične, da se slažu istim akordima, da su uglavnom narativno i tematski blizanci, no kada jednom čujete Millennial Whoop, primijetit ćete ga u nevjerojatnom broju modernih pop pjesama.

Izdvojeni članak

[FOTO] Oko 400 učenika u Sesvetama pokazalo kako i kvalitetna glazba može biti zabavna

Sjećate li se australskih komičara Axis of Awesome koji su još 2009. pokazali kako se petnaestak velikih pop hitova zapravo sastoji od ista četiri akorda? E pa, Millennial Whoop je nešto slično tome, samo aktualno.

Fenomen ‘Millennial Whoop’ je prvi primijetio i imenovao producent i glazbenik Patrick Metzger.

-Riječ je o sekvenci između pete i treće note na glazbenoj skali. Uglavnom počinje na petoj, a ritam je obično ravan osminski, ali može biti i u sporom i brzom ritmu. Pjevači te note započinju s “O” i onda svi primjenjuju isti “O-u-o-u-o-u” patern. Previše pop pjesama ga ima da je to kriminal, napisao je Metzger, prenosi Quartz.com.

Možemo to sada objašnjavati koliko hoćemo, ali jednom kada ga čujete, sve će vam biti jasno. Millennial Whoop pojavljuje se u pjesmama Katy Perry, Fall Out Boya, Carly Rae Jepsena, Chris Browna, Kings of Leona i brojnih drugih glazbenika.