Pretraga

Koliko se proteklih tjedana kašljalo u Zagrebu? Da, postoji vizualni prikaz toga

A- A+

Aplikacije za praćenje sna mogu štošta toga, pa tako i snimati noćni kašalj. Jedna takva aplikacija, Sleep Cycle, nudi svojim korisnicima i vizualni prikaz količine noćnog kašlja u pojedinim gradovima. Na društvenoj mreži X objavljena je vizualizacija koja prikazuje koliko se proteklih tjedana kašljalo u Zagrebu.

Foto: Unsplash

Mobiteli mogu štošta toga, pa tako i pratiti san, nije to nikakva novost. Aplikacije poput Sleep Cyclea na iOS-u sve se češće koriste, a osim što pružaju informacije o trajanju sna, nerijetko snimaju hrkanje, govorenje u snu te noćni kašalj.

U aplikaciju je nedavno dodan i vizualni prikaz količine noćnog kašlja u pojedinim gradovima, a web analitičar Robert Petković objavio je na društvenoj mreži X kako je proteklih dana izgledao kašalj u Zagrebu.

–  Već više od 10 godina koristim iOS aplikaciju Sleep Cycle za praćenje svog spavanja. Svako malo oni ubace neku statistiku o spavanju i od nedavno možemo vidjeti vizualizaciju količine noćnog kašlja u pojedinim gradovima. Evo kašlja u Zagrebu u zadnjih dana, napisao je Petković uz video vizualnog prikaza.

Iz vizualnog prikaza vidljivo je da je količina noćnog kašlja u prvoj polovici studenog bila povišena u istočnom i sjevernom dijelu Zagreba, dok se pred kraj mjeseca više kašljalo u centru grada.