Pretraga

Kostimi u Game of Thrones otkrivaju zanimljivosti o likovima

A- A+

Svi GoT ljubitelji iščekuju novu epizodu, a dok čekaju se razvijaju razne teorije, bacaju se oklade, a oni zaluđeniji pažljivo promatraju svaku scenu ne bi li zapazili neki skriveni trag koji će im otkriti nešto novo o ishodu serije. Ovog puta tragovi dolaze od kostima, odnosno kostimografkinje.

Game of Thrones/Screenshot

Velik dio zamamnosti Game of Thronesa dolazi i od kostima pa je logično da i oni pričaju sami za sebe. Kostimografkinja je otkrila zašto se odlučila za neke elemente i što samim kostimima želi poručiti. Michele Clapton je napravila promjene u kostimografiji nekih likova kako bi prikazala njihov napredak i promjene kroz sezone.

Daenerys Targaryen

Daenerys u prvoj epizodi nosi krzneni bijeli kaput koji je napravljen od traka krzna, a između traka prodire crvena koža. Clapton koristi crvenu boju jer postepeno uvodi Targaryen boje u njenu odjeću.

Facebook HBO

Sansa Stark

Sansa Stark u potpunosti integrira tamne boje kuće Stark u svoje odjevne kombinacije. Sansa je možda doživjela i najveću transformaciju jer je i kao lik doživjela velike promjene kroz sezone. Od vilin konjic ogrlica koje je nosila prije do masivnog lanca i kruga koji simbolizira oslobođenje od djetinjstva u King’s Landingu, a crni krug napravljen je od crnog kamena iz Novog Zelanda.

Također nosi haljine koje izgledaju kao oklop i zamotana je remenjem, time iskazujući snagu koju ima i zatvoreni gard koji ima zbog svega kroz što je prošla.

Game of Thrones/ Screenshot

Facebook HBO

Cersei Lannister

Kruna koju Cersei nosi je fuzija elegancije i snage. Lav kao simbol Lannistera nalazi se u centru krune i stanjuje se prema krajevima.

Cersei više ne mora koristiti svoj seksepil kako bi došla do cilja i to je prikazano kroz njenu odjeću koja je crna jer tuguje za svojom djecom, a tkanina podsjeća na tkaninu koju je nosio njen otac kako bi mu odala počast, ali ju nosi i iz prkosa prema njemu jer nije vjerovao da žene mogu vladati. Štitnici na ramenima od zlata dizajnirani su da dodaju element reptila kojim se postiže izgled nepovjerljivosti.

Facebook HBO

Facebook HBO

Arya Stark

Dok ostatak Stark obitelji nosi teška krzna koja su nosili njihovi roditelji, Arya ih ne nosi. Prvenstveno jer je ratnica koja treba imati mogućnost slobodnog kretanja, ali i kako bi se vizualno izdvojila od obitelji jer više nije integrirana u obitelj kao prije. Njeni kostimi svojim stilom odražavaju kostim njenog oca.

Facebook HBO

Pratite i dalje što nose vaši najdraži Game of Thrones likovi jer nikada ne znate što ćete saznati o budućim događajima.