Pretraga

Umro glumac koji je utjelovio omraženi lik u popularnoj seriji Game of Thrones

A- A+

Wilko Johnson, poznati gitarist benda Dr. Feelgood i glumac u popularnoj seriji Game of Thrones, umro je u 75. godini života. U megapopularnoj HBO seriji utjelovio je jednog od najstrašnijih i najomraženijih likova, gluhonijemog kraljevskog krvnika poznatog kao Ser Ilyn Payne. Ser Ilyn je na kraju prve sezone odrubio glavu miljeniku gledatelja Nedu Starku.

Wilko Johnson, gitarist britanskog benda Dr. Feelgood i glumac koji je utjelovio jednog od omraženijih likova popularne serije Game of Thrones, umro je u 75. godini života.

‘Hvala vam što ste bili neizmjerna podrška’

Vijest o smrti glazbenika i glumca jutros je objavljena na njegovim društvenim mrežama. Teška srca objavili su da je preminuo u ponedjeljak navečer, u svom domu u Westcliffu.

-Hvala vam što poštujete privatnost Wilkove obitelji u ovom teškom periodu i hvala vam svima što ste bili neizmjerna podrška tijekom njegova nevjerojatnog života. Počivao u miru, stoji u objavi na društvenim mrežama.

WIlko Johnson gitarist je koji je ostavio utjecaj na punk muziku svoga vremena, a 2018. je, po prvi put u trideset godina dugoj karijeri izdao i solo album Blow Your Mind.

Izdvojeni članak
House Of The Dragon finale

Pogledali smo cijelu sezonu House of the Dragon: Ovo su 4 stvari koje su nas, onako baš, oduševile

Glumio krvnika koji je odrubio glavu Nedu Starku

Ono po čemu ga šira svjetska javnost zasigurno pamti je jedna istaknuta uloga u popularnoj HBO seriji Game of Thrones. Wilko Johnson utjelovio je, složit će se svi, jedan od najstrašnijih i najomraženijih likova prve sezone.

Ser Ilyn Payne bio je gluhonijemi kraljevski krvnik koji je na koncu prve sezone poznate serije, po naredbi novopostavljenog kralja Joffreya Baratheona, odrubio glavu miljeniku publike – Nedu Starku – nakon što mu je podmetnuta optužba da je izdajnik Sedam kraljevstava.

Lik krvnika bio je gluhonijem jer je, podsjetimo, po priči ispričanoj u jednoj od epizoda, Aerys Targaryen poznatiji kao Mad King, naredio da mu se iščupa jezik. To je njegov lik činilo još strašnijim.