Pretraga

Kratka horor priča: Morate posuditi gel za tuširanje od cimera

A- A+

Cimerski život, bilo da ste u domu, stanu ili kući, je sasvim sigurno umarajući. Umara kada morate paziti na svaku sitnicu, kada zapravo niste nikada sami i kada uvijek postoji strah od neugodnih tenzija. No, posebno je nezgodna situacija kada se morate poslužiti nečime što nije vaše.

Ilustracija, foto: Unsplash; immo RENOVATION

Kada dijelite svoj prostor s nekime, neizbježno je da će doći do povremenih neslaganja, pasivno-agresivnih komentara, a možda čak i poneke rasprave. Sve je to sasvim normalno i prihvatljivo, dok ostaje u granicama normale – nakon nekog vremena sjednete, popričate i sve riješite i idete dalje u nove probleme koji vas čekaju.

I postoji mali milijun razloga zašto biste se mogli posvađati sa svojim cimerima, počevši s time da biste se mogli zakačiti oko toga kada tko ide spavati, a kada jede, pa do toga tko kada čisti, gotovo je neizbježno da ćete se jednoga dana posvađati oko toga tko koliko doprinosi kućanstvu.

Znate kako se kaže – čist račun, duga ljubav. To vrijedi u puno različitih vrsta odnosa, a pogotovo u onom cimerskom. Većina ljudi se baš zato odlučuje na kupovinu duplih stvari, iako vam realno, ne trebaju duple stvari. Ponekad vas to živcira, ali ponekad vas spasi. Spasi vas kada ostanete bez gela za tuširanje, ali srećom, u tušu ima još jedan… Spasi vas, dok ne shvatite što ste učinili. Horor.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Novo cimerstvo

Najgora stvar koju možete napraviti jest ukrasti nešto od cimera, to je jasno. Vjerojatno vam posuđivanje gela za tuširanje ne zvuči kao krađa, ali u principu… je. Pogotovo zato što sada morate zataškati tu krađu. Realno, da krenete spominjati to da ste koristili njihov gel za tuširanje, gledali bi vas kao da niste normalni.

Ili bi mislili da ih pokušavate oderati i da im zapravo govorite da već jako dugo vremena koristite njihov gel za tuširanje, ili bi mislili da se nešto još gore događa u pozadini događaja. U svakom slučaju, reći im nije dobra opcija. Ali, je li dobra opcija prešutjeti? Naravno da ne, to je još gore.

Koliko god se ne trudili mjeriti takve stvari, mjerimo ih. Studentsko cimerstvo je takvo da ćete se na trenutke zaista zapitati kako je uopće moguće da ste toliko sitničavi, da toliko pazite na te detalje. Stoga, ako se pitate hoće li primijetiti da fali nešto gela – hoće. Isto kao što biste i vi primijetili tu ‘sitnicu’.

Stvar koju ste napravili je takva da bi doslovno mogla započeti novi svjetski rat. Svađe među cimerima mogu završiti tako da živite u hrpi smeća, da se tuširate među dlakama starima nekoliko mjeseci ili da kuhate na štednjaku na kojem možete vidjeti što se kuhalo prije mjesec dana. Ukratko, zaista može završiti ružno.

I kada uzmete tuđi gel za tuširanje, postoji nekoliko mogućih scenarija. Moguće je da će se taj gel prebaciti sa zajedničke police na neko skriveno mjesto. Moguće je da će ga osoba početi ostavljati na neki drugi, specifičan način. Naravno, s ciljem otkrivanja vašeg korištenja, jer bočica ne stoji na istom mjestu.

Kako god se završilo, jedno je sigurno – saznat će se da ste koristili njihov gel. I neće biti dobro, što vi imate koristiti njihov gel za tuširanje? Koriste li oni vaš?! Ne! Ali možda i počnu nakon što shvate da ste vi koristili njihov. I je li to pretjerana reakcija na korištenje gela za tuširanje? Možda da, ali ne u studentskim sferama.

U studentskim sferama je sasvim normalno i prihvatljivo imati ovakvu dramu, zbog korištenja gela za tuširanje. Što reći, osim da je kupovina gela apsolutni prioritet…