Pretraga

Sam u kući slavi 30. rođendan: Pogledajte gdje su danas glumci koji su utjelovili popularne likove

A- A+

Prvi nastavak i danas popularnog filma Sam u kući svoju je premijeru ‘doživio’ 1990. godine. Okrugli trideseti rođendan slavi, dakle, ovog Božića pa smo provjerili gdje su danas glumci koji su utjelovili sada već legendarne glavne likove u filmu.

sam u kući

Scena iz filma Sam u kući|screenshot: YouTube

U studenom 1990. godine javnost je prvi puta upoznala obitelj McCallister. Predbožićno je vrijeme i oni su odlučili praznike provesti u Francuskoj kod rodbine. U silnoj žurbi zbog kašnjenja i spletom okolnosti zaborave na put povesti jedno od najmlađe djece – osmogodišnjeg Kevina. Radnja filma prati njegove dogodovštine nakon što shvati da dvojica kriminalaca odluče opljačkati njegovu kuću, a on ju sam odluči braniti. Ovaj film proslavio je neke od glavnih glumaca, od kojih je većina nastavila svoje karijere. Na žalost, 2017., u 71. godini života glumac John Heard koji je utjelovio Kevinovog tatu Petera je preminuo.

Macaulay Culkin (Kevin)

Nakon snimanja filmova, 1994., Culkin se odvojio od svoje obitelji, a ubrzo nakon toga krenuli su problemi s drogom. Na neko vrijem nestao je iz javnosti, a u šoubiznis vratio se prošle godine kada je glumio u filmu Changeland. Glumi i u novim epizodama serije Američka horor priča, koje će se prikazati sljedeće godine. Očekuje se i da će se pojaviti u rebootu filma Sam u kući kojeg priprema Disney+. Osim toga nije imao nekih velikih angažmana, a nerijetko i sam ističe da nema potrebu raditi jer od filma Sam u kući i dalje dobro zarađuje, pa se danas njegovo bogatstvo procjenjuje na 18 milijuna dolara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Macaulay ‘Instagram’ Culkin (@culkamania)

Joe Pesci (Harry)

I prije, a i nakon filma Joe Pesci koji je utjelovio kriminalca Harryja, imao je bogatu glumačku karijeru. Nastupao je u sagama o talijanskim mafijaškim obiteljima redatelja Martina Scorsesea, a  uz Roberta De Nira pojavio se u klasicima kao što su Dobri momci, Casino te nedavno filmu The Irishman zbog kojeg je i izašao iz mirovine na nagovor De Nira.

Joe Pesci| screenshot: YouTube

Daniel Stern (Marv)

I Stern si je kao svoj ‘kompić’ u filmu, osigurao dobru karijeru u Hollywoodu u posljednja tri desetljeća. Nakon snimanja drugog nastavka filma Sam u kući bio je narator u hit seriji Zlatne godine, sve do njenog kraja 1993. Redovito se od tada pojavljuje na TV-u i filmskom platnu – neke od serija u kojima je glumio su Dilbert, Danny, Regular Joe, Manhattan, Shrill. Među posljednjim filmovima u kojima se pojavio su James vs. His Future Self, Game Over, Man i Strange Calls.

Daniel Stern | screenshot: YouTube

Katherine O’Hara (Kate)

Glumica koja je utjelovila Kevinovu majku Kate također je imala zapaženu karijeru prije filma Sam u kući, a najpoznatija uloga bila joj je u filmu Bubimir iz ’88. Kasnije je glumila većinom serijama, među ostalima, u Dva metra pod zemljom, Committed, Glenn Martin DDS, Skylanders Academy, What Lives Inside, A Series of Unfortunate Events i mnogim drugima. Od 2015. utjelovljuje lik stare glumice iz sapunica, Moire Rose u popularnoj seriji Schitt’s Creek, a za tu je ulogu ove godine nagrađena i Emmyjem.

Katherine O’Hara | screenshot: YouTube

Devin Ratray (Buzz)

Devin Ratray koji je glumio nestašnog Buzza, Kevinova starijeg brata, također ima kontinuiranu karijeru u Hollywoodu. Pojavio se u serijama Zakon i rad: Odjel za žrtve, Blue Bloods, Chicago Med a nedavno i u Netflixovoj hit seriji Russian Doll gdje je nastupao uz Jennifer Lopez.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Devin Ratray (@devinratray)

Copy link
Powered by Social Snap