Pretraga

Kupnja odijela za maturalnu kao ispit zrelosti

A- A+

Maturalna zabava srednjoškolcima predstavlja tulum kojim zaokružuju svoje srednjoškolsko obrazovanje. Cijela generacija se okuplja, dolaze i profesori, a uz hranu i dobru glazbu takav party obično traje do jutra. Ipak, za mnoge pripreme za maturalnu zabavu predstavljaju svojevrsni ispit zrelosti, budući da mnogi za tu priliku kupuju svoje prvo odijelo u životu.

Poslije maturalca, maturalna zabava je vjerojatno događaj kojeg će vam se biti najljepše prisjetiti nakon završetka srednje škole. Na tulumu na kojem se okuplja cijela generacija i profesori slavi se završetak jednog razdoblja, tj. uspješno maturiranje. Posebno za ovu priliku postoji dress code zbog kojega pripreme za maturalnu znaju biti ozbiljnije od samih priprema za državnu maturu.

Pitali smo dvoje studenata da s nama podijele svoja iskustva biranja odijela i kažu koliko je cijeli taj proces utjecao na njih.

– O oblačenju za maturalnu, cure su bile te koje su pokretale razgovore, i to još u 3. razredu. Mi dečki smo uglavnom okretali očima na to i pravili se da nas ne zanima. U mom slučaju, situacija je bila u malo drugačija jer sam nekoliko mjeseci prije maturalne doslovno svaki dan na internetu tražio odijela i gledao koje cipele bi pasale uz to. Nikome to nisam priznao, a na kraju me izvukla mama koja je s puno strpljenja išla sa mnom i čekala dok sam probavao sva moguća odijela, rekao nam je student Luka.

Prvo odijelo se pamti zauvijek

I naš drugi sugovornik nam je potvrdio kako se o odijelima nije baš previše pričalo, ali i da su odijela bila jedna velika nepoznanica za mlade 18-godišnjake.

– Nekoliko mjeseci prije maturalne počelo se pričati u razredu o kupovanju odijela. Uglavnom nitko od nas dečki nije baš znao kako kupiti odijelo, većini je to i bilo prvo u životu. Nismo znali ništa o tome kako postoje različite dužine rukava i kako spariti odijelo s pravom košuljom. Nekako smo se svi snašli u zadnji tren uz pomoć roditelja ili cura, rekao nam je Bruno.

Izdvojeni članak

[GIVEAWAY] Srednja.hr jednom maturantu poklanja Varteks odijelo za maturalnu

Izbor odijela, pogotovo ako je to prvo odijelo u životu, zaista se može činiti kao veliki izazov. Ipak je to maturalna zabava i prešutna društvena konvencija pretpostavlja da svi dođu u najboljem izdanju do sad. Uostalom, jednom kad se obučeš u to svoje odijelo nećeš moći ignorirati društvene mreže i sigurno ćeš htjeti svima pokazati u kakvog si se zgodnog muškarca pretvorio.

Ako imaš problema s pronalaskom pravog odijela, baci oko na Varteks. Ova hrvatska tvrtka sa stogodišnjim iskustvom izbacila je liniju Varteks Young u kojemu su predstavili nekoliko modela odijela prilagođene mlađim generacijama. Sva njihova odijela su izrazito kvalitetna, rađena od finih talijanskih tkanina. Za cijenu koju daješ za odijelo možeš biti siguran da dobivaš najbolje.

Odijela dolaze u crnoj, sivoj, tamno plavoj i otvoreno plavoj boji, a izrađena su za sve građe tijela, u slim fit i regular fit kroju. Da pojednostavimo, u njima ćeš odlično izgledati! Što je još bolje, odijela su udobna i bez problema možeš biti zgodan cijelu maturalnu zabavu koja će zasigurno potrajati do sitnih jutarnjih sati.

Varteks trgovine možeš pronaći u brojnim hrvatskim gradovima, a sve možeš pogledati i kupiti i online, putem njihovog web shopa.

U suradnji s Varteksom odlučili smo jednog maturanta nagraditi odijelom za maturalnu zabavu. Više o nagradnoj igri možeš pročitati ovdje.

Pogledajte kako izgledaju mladi Locastic gameri kad odjenu Varteks odjela. Jako dobro, zar ne?

_____________________________________________________________________________________
Tekst je nastao u suradnji native studije portala srednja.hr i Varteksa.