Pretraga

Korona se pojavila na maturalnoj zabavi, skoro cijela škola završila u izolaciji

A- A+

U Virovitičko-podravskoj županiji zarazio se 53-godišnji zaposlenik škole. Kako je izvor zaraze bio maturalna zabava, cijela škola, odnosno svi oni djelatnici i učenici škole koji su došli u kontakt sa zaraženim, moraju u izolaciju. Osim toga, vrlo vjerojatno je i jučerašnji slučaj zaraze 45-godišnje žene došao s iste maturalne zabave.

Foto: Alin Luna, Unsplash

Na području Virovitičko-podravske županije zaražena je još jedna osoba – muškarac (53) – zasad ima blaže simptome bolesti uzrokovane koronavirusom. Nije hospitaliziran, liječi se ambulantno.

Cijela škola u izolaciji

Izdvojeni članak

Na još jednom faksu dva studenta zaražena su koronom, no ispiti će se i dalje održavati uživo

Kako su istaknuli iz županijskog Stožera, radi se o zaposleniku škole, a njegovi kontakti, koji čine gotovo cijelu školu sada su morali u izolaciju, javlja Informativni centar Virovitica.

– Nažalost, u ovom slučaju veći je broj osoba u samoizolaciji, konkretno 38. Uz tri člana obitelji, u samoizolaciji su i 34 suradnika sa posla. Predviđeno je da svi članovi obitelji, kojih je troje te sve kolege s posla koji su bili u najbližem, po definiciji direktnom kontaktu, a njih je šest, prođu testiranje na Covid-19. Potom ćemo, sukladno rezultatima tih testova, ići u daljnja testiranja, rekao je dr. Miroslav Venus.

Dodatno je istaknuo kako će su ponedjeljak provesti testiranja kako bi se izbjegli lažno negativni rezultati.

Žena zaražena jučer dolazi s iste zabave

Dr. Venus, kako izvještava ICV, istaknuo je da zaraženog muškarca veže ista lokacija s jučerašnjim slučajem, kada je novozaražena bila 45-godišnja žena. Oba slučaja dolaze s iste maturalne zabave pa je dr. Venus istaknuo kako je to, zapravo, upozorenje za ubuduće.

Izdvojeni članak

U jednoj školi koronavirusom zaražena učiteljica, čitav razred završio u samoizolaciji

– Epidemiološkim istraživanjem smo došli do vrlo vjerojatnog saznanja da oba nova slučaja svoje izvorište vuku s jedne maturalne zabave, kao što se to događalo i na puno drugih mjesta na području Republike Hrvatske. Ovi slučajevi opet trebaju poslužiti kao poruka i upozorenje za okupljanja za ubuduće, za sve one koji još nisu prihvatili ‘novo normalno’ ponašanje, a to je da je virus tu, da ima jako puno asimptomatskih slučajeva i da nikad niste sigurni jer ne znate gdje se možete zaraziti, rekao je dr. Venus.