Pretraga

Učenicu nitko nije htio voditi na maturalnu jer je Romkinja, javio se slavni sportaš: ‘Ja ću joj kupiti haljinu i cipele’

A- A+

Maturalna zabava jedan je od najljepših trenutaka u životu gotovo svake mlade osobe. Tim više rastužuje slučaj iz Srbije koji je proteklih dana podigao dosta bure na Twitteru. Jedna korisnica opisala je kako su djevojci u školu donijeli bakrenu žicu i ismijavali je jer je Romkinja, do mjere da nitko s njom ne želi na maturalnu. Nedugo zatim javio se slavni srpski košarkaš Vladimir Štimac koji je djevojci ponudio kupiti haljinu i cipele za maturalnu.

Dopuna teksta, 26. svibnja u 9:47: Priča je dobila svoj epilog, učenici će pratnja biti poznata pjevačica, o čemu više možete čitati na poveznici.

Vladimir Štimac

Vladimir Štimac | foto: Unsplash/YouTube

Nakon školske pucnjave u Beogradu sve više slučajeva vršnjačkog nasilja dospijeva u javnost. Jedan takav opisala je korisnica Twittera iz Srbije u postu koji je ovih dana viralan na toj društvenoj mreži. Navodi kako su vršnjaci jedne djevojčice u školu donijeli bakrenu žicu da bi ismijavali njeno romsko porijeklo, po principu ‘vi skupljate bakar, pa evo da sudjelujemo’.

– Otac vozi kamion po Europi, majka drži cvjećarnu. I nitko neće s njom na maturu. I svi šute. I tako sudjeluju u nasilju. Je l’ ovo Srbija koju hoćemo?, dio je posta koji je ovih dana postao viralan na Twitteru.

Izdvojeni članak

Dobra vila iz Osijeka za maturalnu opremila 34 djevojke koje si nisu mogle priuštiti haljinu

Toliko, da je došao i do nekih poznatih ličnosti. Najprije je na objavu reagirala turbofolk pjevačica Seka Aleksić koja je napisala ‘Evo, ja ću s njom na maturu. Gdje je ta djevojčica.’ A onda se na njenu reakciju i čitav slučaj osvrnuo poznati košarkaš Vladimir Štimac, koji je djevojci ponudio kupiti haljinu i cipele za maturalnu.

– Video sam da Seka Aleksić hoće ići na maturu s djevojčicom koja je onako bezdušno ponižena, sram vas bilo da vas bilo. Evo ja ću joj kupiti haljinu i cipele za tu maturu. Molim vas javite broj. Izvinite što je ovako javno. Ali jednostavno me je pogodila priča u srce! Molim vas još jednom pomozite mi pronaći kontakt od te obitelji. Da djetetu malo uljepšamo. Ne mislim da ljudi ne mogu kupiti, daleko od toga. Hvala vam unaprijed, napisao je bivši igrač Crvene zvezde, danas košarkaš Istanbula.