Pretraga

Local Game Jam: Sasvim drugačije gaming natjecanje

A- A+

Novska je postala središte gaming industrije u Hrvatskoj, a sukladno tome i vrlo zanimljivo mjesto za sve ljubitelje video igara. Tako su ovih dana organizirali 30-satno natjecanje u gamingu, koje je bilo drugačije od svih koje ste do sad vidjeli.

Natjecanje je održano u Novskoj

U sklopu Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj organiziran je “Local Game Jam”. Gaming natjecanje u trajanju 30 sati na kojem su se okupili polaznici gaming edukacije u organizaciji PISMO Inkubatora te učenici Tehničke škole Sisak, budući Tehničari za razvoj video igara.

Cilj ovog natjecanja je bio da osim edukacija koje održavaju i Tehnička škola Sisak bude uključena u aktivnosti PISMO Inkubatora te da učenici na kraju školovanja zaista budu stručnjaci gaming industrije.

Natjecatelji su dobili zadatak u 30 sati napraviti video igru na temu jedne od najvećih hrvatskih tvrtki. Nakon 30 sati kreativnog timskog rada predstavljene su video igre vezane za Kraš, PBZ, INA, KONZUM, JADROLINIJU. Prvo mjesto osvojila je ekipa u kojoj su bivši i sadašnji polaznici gaming edukacije te jedina cura među Tehničarima za razvoj video igara.