Pretraga

Malo ste zaboravni? O ovih pet kućnih biljaka nećete morati puno brinuti

A- A+

Kućne biljke idealne su za uljepšavanje interijera i uvođenje pozitivne energije u prostoriju, zbog čega ih mnogi žele imati na svom radnom stolu ili policama. Međutim, baš kao i za svaku biljku, tako se i za one kućne treba brinuti. Ako vam to nije po volji, donosimo pet kućnih biljaka za koje nije potrebno puno brige.

Foto: Unsplash

Kućne biljke idealan su ukras za uljepšavanje interijera, uvođenje pozitivne energije i svježine u prostoriju. Međutim, baš kao i za svaku drugu biljku, i za one kućne treba određena doza brige.

Nekima je to po volji, nekima nije, no u svakom slučaju, donosimo pet kućnih biljaka koje će sretno stajati na vašem radnom stolu bez mnogo brige.

1. Aloe vera

Ako se ne možete sjetiti kada ste zadnji put zalili svoje biljke, aloe vera idealna je za vas. Riječ je o jednoj neuništivoj biljci, kojoj nije potrebno puno pažnje.

Dovoljno ju je zalijevati jednom tjedno, osim po zimi kada bez vode može i mjesec dana.  Nakon što ozreli, od listova aloea vere može se napraviti domaća maska za lice.

Aloe vera. Foto: Unsplash

2. Zamia (ZZ biljka)

Zamia je idealna biljka za početnike, a navodno donosi sreću i novac. Briga o njoj zaista je ‘mizerna’, pa mnogi kažu da ju zaliju kada se sjete, najčešće jednom mjesečno. Svjetlosti joj gotovo i ne treba, a sama po sebi je vrlo lijepa, prenosi healthline.

ZZ biljka. Foto: Unsplash

3. Sukulenti

Sukulenti su biljke koje spremaju vodu u svoje listove. U posljednje ih se vrijeme često može vidjeti na Pinterestu, Instagramu i TikToku. Vrlo su ugodne za gledati te mogu biti različitih boja.

Potrebno ih je zalijevati jednom mjesečno i držati ih indirektnoj svjetlosti. Ako vam sukulent umire, to znači da ili ima previše vode ili premalo svjetlosti.

Sukulenti. Foto: Unsplash

4. Sretni bambus

Osim što donosi sreću u vašem kućanstvu, sretni bambus idealna je biljka kojoj ni ne treba zemlja. Dovoljno ga je staviti u vodu i mijenjati ju svakih mjesec ili dva.

Riječ je o biljci koja voli svijetlo, ali ne direktno. Ako primijetite da su listovi požutjeli, potrebno je promijeniti vodu.

Sretni bambus. Foto: Unsplash

5. Kaktus

Kaktusi su dio iste porodice kao i sukulenti, stoga se o njima može brinuti na potpuno jednaki način. Potrebno im je dosta svjetlosti, a trebaju se zalijevati jednom mjesečno.

Preko zimskih mjeseci kaktusi ne zahtijevaju vodu.

Kaktus. Foto: Unsplash