Pretraga

Metallica pogođena recesijom

A- A+

 

Baš kako domaći izvođači tvrde da vlada besparica, tako je recesija pogodila i strane izvođače. Svjetski popularna i naizgled nedodirljiva Metallica mora održavati što više koncerata i konstantno svirati po turnejama kako bi platili sve račune.

Sigurno ste mnogo puta pomislili kako bi vam se svi snovi ispunili kada bi postali dio megapopularne Metallice. Mi vam donosimo i lošu stranu njihove slave. Računi se samo gomilaju, troškovi vlastitog studija, zahtjevna produkcija koncerata, a novca je sve manje.

Recesija je pokazala zube

James, Kirk, Lars i Robert su u financijskim problemima. Gitarist Kirk je izjavio kako on i ostatak članova moraju neprestano svirati po turnejama kako bi mogli pokriti ogromne troškove, prenosi Rolling Stone časopis. Recesija je pokazala svoje zube, a da ne govorimo kako  je prodaja albuma drastično pala zbog spornih besplatnih downloadanja. Stoga je jedini način zarade sviranje po turnejama i odrađivanje što više koncerata.

Nema odmora

Grupa si ne smije priuštiti ono što su prije mogli raditi – uzeti godinu ili dvije pauze. Ali je vesela ekipa metalaca optimistična i ne pokazuje velike znakove zabrinutosti. Odlučili su sudjelovati na festivalu Orion Music + More čisto zbog uzbuđenja, jer su svjesni kako im taj nastup neće donijeti veliki profit, štoviše možda budu i u minusu. Zaradu će ostvariti brojnim nadolazećim turnejama, od kojih je najbliža po Europi u lipnju.

Ne sumnjamo da će svaki njihov koncert biti rasprodan do posljednje ulaznice, jer gdje god nastupaju naprave koncert za pamćenje.