Pretraga

Zagrepčanin Jadran (9) nastupio je s bendom Iced Earth, a svojim izvedbama oduševljava i članove Metallice

A- A+

Jadran Mihelčić star je svega devet godina, a iza sebe već ima nastup na prošlogodišnjem festivalu Metaldays rame uz rame s kultnim metal bendom Iced Earth. Mladi Zagrepčanin u Dubaiju je osvojio treće mjesto na tamošnjem Supertalentu, a njegove izvedbe oduševile su i frontmena Metallice Larsa Ulricha.

Foto: Facebook

Devetogodišnji Jadran Mihelčić nakon nekoliko godina života u Dubaiju vratio se s roditeljima u posjetu rodnom Zagrebu nakon čega kreće put slovenskog Tolmina na festival Metaldays. Međutim, mladom Zagrepčaninu ovo nije prvi posjet navedenom festivalu jer je prošle godine čak i nastupio na istome uz kultni američki metal bend Iced Earth te tako zabavljao 12 tisuća posjetitelja, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Osnovnoškolski metalci potpisali ugovor od dva milijuna dolara

– Bilo je ludo! Od reflektora se publika gotovo uopće nije vidjela. A trema? Ma kakva trema, pa naučio sam pjesmu. Rođen sam za pozornicu i spreman na sve što sa sobom takav život nosi. A duga kosa? Ona je moj izbor, nikada nisam sjedio u frizerskoj stolici niti se šišao, govori Mihelčić za navedeni izvor.

Počeo pjevati sa četiri godine

Glasovne sposobnosti naslijedio je mladi metalac od bake, svira klavir, polaže dva razreda odjednom, a majku tjera da ga vodi na opere. Kaže da se nedavno zarazio Mozartom i Bachom uči operno pjevanje, a kako kaže ljubav prema glazbi javila se jako rano.

– Pjevati sam počeo s četiri godine, i to Divlje jagode. Prva pjesma bili su ‘Motori’. Bili smo s vrtićem na zimovanju i tamo sam je čuo i zaljubio se. Naveo sam vrtićku grupu da, umjesto dječjih pjesmica, pjevaju ‘Motore’, a na kraju sam od tete dobio i zabranu pjevanja jer sam ih pokušao naučiti pjevati i ‘Fa Fa Fa’ od Azre, prisjeća se mladi glazbenik.

Izdvojeni članak

Evo što su znanstvenici zaključili o fanovima metala

Oduševio članove Metallice

Jadran je upravo završio četvrti razred osnovne škole, ali najviše energije troši na aktivnosti da postane zvijezda. U Dubaiju je već ostavio traga. Naime, na tamošnjem Supertalentu završio je na trećem mjestu, a natjecao se u konkurenciji s dvije tisuće djece. Video na kojem pjeva hit od Metallice ‘Enter Sandman’ oduševio je čak i frontmena tog benda Larsa Ulricha.

– Prije koncerta u Dubaiju Metallica organizirala je natjecanje u kojem obožavatelji šalju svoj video covera neke njihove stvari pa dečki iz benda biraju najboljeg s kim će se upoznati. Poslao sam svoj video i izabrali su me. Čak su mi rekli da su me i prije tog natjecanja vidjeli na YouTubeu i da sam zbilja jako dobar. Oni su cool i prijateljski raspoloženi, nimalo umišljeni, izjavio je devetogodišnji Jadran za Večernjak.

Izdvojeni članak

Naj profa: Predaje vjeronauk i pjeva u heavy metal bendu

Uči operno pjevanje, nastupa u mjuziklima

U heavy metal dječak se zaljubio u dobi od četiri godine kada je na radiju prvi put čuo Iron Maidene. U Dubaiju je pohađao Rock akademiju, a u svojoj bogatoj povijesti ugurao se i mjuzikl. – Došla je ekipa s londonskog West Enda i organizirali su audiciju za talentiranu djecu na kojoj sam prošao i sudjelovao u ‘Oliveru Twistu’. Profesionalci su nas učili procesu nastanka mjuzikla. Izveli smo predstavu 15 puta, izjavio je Jadran.

Do sada je napisao i desetak pjesama za novi album kojima, kako mladi metalac kaže, progovara protiv glupih pravila. Jadrana bi uskoro mogli slušati u bendu We Come One kojim bi pokorio Dubai, ali i Hrvatsku. No, ipak nije siguran da mu je Zagreb zadnja odrednica.

– Tata me naučio da, ako hoćeš postati poznat, bježiš u Seattle. To je rodno mjesto većine bendova koji su postali nešto, tako da ni to nije nemoguće, za kraj je istaknuo talentirani devetogodišnjak.