Pretraga

Mladi Hrvat ostvario odličan rezultat na prestižnom automobilističkom natjecanju

A- A+

dnevno.hr

Luka Grobenski predstavljao je Hrvatsku na trećem dijelu prestižnog karting natjecanja ‘U18 World Championship and Academy Trophy’ koje se održalavalo krajem ovog tjedna u Kraljevini Bahrein. Naš vozač usprkos problemima koji su ga pratili tijekom kvalifikacija i polufinala zauzeo je solidno 13. mjesto.

Na prestižnom karting natjecanju ‘U18 World Championship and Academy Trophy‘ koje se krajem ovog tjedna održavalo u Kraljevini Bahrein i Hrvatska je imala svojeg predstavnika. Mladi Luka Grobenski je u vrlo jakoj konkurenciji zauzeo visoko 13. mjesto te time još jednom osvjetlao obraz domaćem automoto sportu.

Našeg su vozača tijekom kvalifikacija i polufinala pratili problemi no usprkos tome ipak se kao 28. uspio plasirati u finale treće ovosezonske utrke ovog prestižnog natjecanja. – Ovo je moja druga utrka u kategoriji Academy i dao sam sve od sebe. Naučio sam puno i mogu reći da sam zadovoljan konačnim rezultatom, rekao je Grobenski za portal dnevno.hr te dodao kako o snazi konkurencije dovoljno govori činjenica da se pobjednici prve dvije utrke ovog puta nisu probili ni do finala.