Pretraga

Najbolji animirani spotovi u glazbenoj povijesti

A- A+

Glazbenici diljem svijeta na različite načine nastoje privući pozornost na svoje novoobjavljene materijale. U te svrhe  koriste se i animirani glazbeni spotovi, koji su početkom novog milenija postali jako popularni, znatnijim razvojem grafičke tehnologije. I danas muzičari nisu imuni na ovakve video uratke, koje često rade i eminentna imena filmske umjetnosti. Izdvojili smo neke od najboljih animiranih spotova u povijesti glazbe.

Screenshot: You Tube

Glazbeni spotovi često su mala umjetnička djela, pa im pojedini izvođači i bendovi posvećuju mnogo pozornosti. Osim toga, inovativnim video uratkom, često je puno lakše glazbom doprijeti do obožavatelja. Animirani glazbeni spotovi postali su jako popularni početkom novog tisućljeća, a muzičari su im razvojem tehnologije postali sve skloniji. U tekstu donosimo neke od najboljih u glazbenoj povijesti.

Izdvojeni članak

Najbolji animirani glazbeni spotovi

The Killers – (Miss Atomic Bomb / 2012.)

Redatelj Warren Fu već radio je nekoliko spotova za bend The Killers, a ovaj za pjesmu ‘Miss Atomic Bomb’, kombinacija animirane priče sa snimljenim stvarnim scenama, koji dobro oslikavaju srceparajući ljubavni tekst.

Korn (Right now / 2003.)

Ovaj spot grupa Korn nije snimala nego je ponudila svojim fanovima i neafirmiranim autorima na interenetskom natječaju, da im pošalju svoje verzije. Odabrani spot nikada službeno nije emitiran na televiziji, što obzirom na sadržaj nije ni previše čudno. Oni slabijeg želuca, neka razmisle žele li gledati ovaj glazbeni video.

Queens of the Stone Age (Go With The Flow / 2003.)

Autor ovog spota je Shynola, odnosno grupacija triju autora iz Londona, koji su radili mnoštvo animiranih projekata. Među njima su osim glazbenih spotova i sekvence za televizijske serije te pojedini elementi za filmove. Spot za pjesmu ‘Go With The Flow’ jedan je od njihovih najboljih uradaka.

Red Hot Chili Peppers (Californication / 2000.)

Slavna grupa iz Los Angelesa spot za svoju sada već kultnu pjesmu snimila je kao 3D video igru, u kojoj svaki od članova prolazi kroz vlastitu avanturu. Frusciante trči Hollywoodom, Smith se spušta snowboardom obroncima Sierra Nevade, Anthony pliva kroz zaljev San Francisca, a Flea trči kroz nacionalni park Sequoia, gdje spašava medvjede, vozi rudarsko vozilo te sprječava sječu šume.

REM (Man Sized Wreth / 2008.)

Ovaj spot je napravila renomirana produkcijska i dizajnerska kuća iz Torontoa CRUSH inc., koja je ostvarila upečatljive redove za IKEA-u, Nintendo te Budwiser. Spot je vrlo dinamičan a u njemu su kombinirani tehnološki dosezi modernog vremena s kompjuterskim manjkavostima nekih prošlih vremena.

Daft Punk (One More Time / 2000.)

Ovaj spot nije ekskluzivno urađen za pjesmu One More Time, nego ga čine kadrovi iz cijenjenog animiranog filma Interstella 5555: The 5tory od the 5ecret 5tar 5ystem, koji savršeno pristaju uz taktove pjesme Daft Punka.