Pretraga

Najbolji skejter ove godine je Španjolac, a pobjedu je osvojio nevjerojatnim kombinacijama

A- A+

Pannonian Challenge, najveći festival i natjecanje u ekstremnim sportovima u Hrvatskoj, je dobio svog prvog pobjednika. Jučer, 6. lipnja održala su se natjecanja u kategoriji Skate, a pobjedu je odnio Španjolac s kombinacijama koje su malo koga ostavile ravnodušnima. 

foto: Pannonian Challenge

Neustrašivi skateri su prvi zagrijali osječki skate park na lijevoj obali Drave, gdje je uspješno održan prvi dan jubilarnog, 20. Pannonian Challengea. Nakon jutarnjeg treninga i analiziranja konkurencije, na svoje čvrste daske s četiri kotača su stali skateri amateri, koji su u velikom broju publici nagovijestili da ih očekuje najbolji Pannonian Challenge do sada.

To je za rukom pošlo Adrianu Josipoviću, koji se naposljetku popeo na postolje ispred Marka Gojkovića na drugom i Dominika Vargića na trećem mjestu. Amateri su tako napravili izvrstan uvod u Skate Elite/Pro natjecanje osječkog festivala ekstremnog sporta, na kojega se prijavilo 12 skatera iz cijele regije, sa željom da zavrijede ovu prestižnu titulu.

Marko Gojković, Adrian Josipović, Dominik Vargić | foto: Pannonian Challenge

Upravo to je naposljetku uspjelo Chrisu Khanu iz Španjolske, koji je svoju dasku koristio u zbilja nevjerojatnim kombinacijama, koristeći pritom sve dostupne dijelove osječkog skate parka, koji je baš za ovu priliku osvježen novim elementima. Prvog pobjednika 20. Pannonian Challengea, koji je po svemu sudeći bio i glavni favorit publike, na drugom je mjestu popratio Timotej Lampe Ignjić iz Slovenije, prošlogodišnji pobjednik skate discipline na Pannonian Challengeu, a na trećem je mjestu domaći Bruno Vranić – ukupni pobjednik skate discipline Challenge Toura. Titulu best tricka odnio je Lajos Petrányi s laser flipom.

Timotej Lampe Ignjić, Chris Khan, Bruno Vranić | foto: Samir Kurtagić

Kako bi prvi dan festivala, nakon odličnog sportskog dijela u znaku skatea, završio u pozitivnom tonu, non-stop ekstremno dobra zabava se iz skate parka prebacila u dvorište Vege u Tvrđi, gdje su festivalsku ekipau dočekali muzikalni Dubrovčani. Oni su, naravno, simpatični Silente, kojemu se nastupom na Pannonian Challengeu ostvarila velika želja, što su i dokazali u dojmljivoj simbiozi s osječkom publikom. Dugogodišnju plodonosnu suradnju s domaćom publikom njeguje i Gužva u 16ercu, koja je 2006. godine prvi puta otvorila vrata glazbenom dijelu Pannonian Challengea, pa je tako i jučer nezaboravnim nastupom svom omiljenom festivalu na prigodan način čestitala veliki jubilej. Prvi dan festivala vjerno je dokazao da sve posjetitelje zbilja očekuje neprestana zabava, koja će Osijek grijati sve do nedjelje.

Međutim, to je bio uistinu samo početak, a sada podsjetimo da se ovoga petka očekuje možda i najraznovrsniji dan u povijesti najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta. Naime, već od 12 sati započinje natjecanje rolera, odnosno inline amatera, koji će vladati skate parkom na lijevoj obali Drave sve do dolaska profesionalaca u 14 sati. Inline Pro natjecanje započinje u 14.30, a prije samog finala, oko 16 sati sati publika će imati prilike vidjeti potpuno novu, zasad pokaznu disciplinu na Pannonian Challengeu – scooter, iliti popularni romobil.

Na sessionu hrvatskih romobil majstora tako će se demonstrirati trikovi za koje mnogi ni ne znaju da su mogući, nakon čega, u 18 sati započinje Inline Pro finale u zbilja žestokoj konkurenciji najboljih svjetskih rolera. No, u međuvremenu, od 16 do 18 sati će, odmah pokraj skate parka, brojnim posjetiteljima pažnju zaokupiti Original Skillz Jam. U izvrsnoj kombinaciji urbane kulture i Hip-Hopa, Original Skillz Jam donosi Graffiti jam u kojemu će kreativnost biti najvažnija, dok se uz pratnju DJ-eva očekuje B-Boying natjecanje najmlađih snaga lokalne i regionalne plesne scene.

Dodjela nagrada najboljim rolerima trebala bi se održati u 19.30, nakon čega ekstremno dobra zabava zajedno s publikom seli u Vegu, gdje započinje party do jutra u iznimno snažnom sastavu. Tako će Hladno pivo oko 22 sata prvo izići na pozornicu 20. Pannonian Challengea, dok će iza ponoći zagrijanu atmosferu od njih preuzeti jednako legendarni Let 3. Najraznovrsniji dan festivala, nakon punkera iz Dublina – The Nilz, potom će zaokružiti lokalni punkeri, miljenici osječke publike okupljeni u bendu Debeli Precjednik, koji će od 2 sata, pa sve do iznemoglosti, pripremiti Osijek na veliko vikend finale u znaku BMX-a.

Pannonian Challenge možete pratiti na Facebooku i Instagram profilu, a za pogled iznutra zapratite Instagram A1 Hrvatska.

Više o Pannonianu:

Pogledajte kako se promijenio jedan od naših najvećih festivala u proteklih 20 godina

Otvorenje sezone ljetnih festivala počinje u Osijeku: Pogledajte brutalni glazbeni program Pannonian Challengea

Organizatori Pannonian Challengea otkrili nam kako su pretvorili Osijek u centar urbane kulture, a komarce učinili simpatičnima

Volite spotove iz 90-ih? Dođite na Pannonian vidjeti ih uživo

11 stvari koje moraš znati o Pannonian Challengeu