Pretraga

Najnezdraviji modeli cipela kojih se žene ne odriču

A- A+

Žene sve više prijavljuju probleme sa stopalima i obraćaju se liječnicima zbog posljedica nošenja moderne obuće. Većina žena ne može odoljeti lijepoj cipeli, iako je za njih nošenje istih neudobno i vrlo nezdravo. Dosimo tri najgora modela obuće kojih se žene nikako ne odriču.

Cipele su vrlo važan artikl u ženskom ormaru, a bez obzira na neudobnost i nezdrave posljedice nekih vrsta, žene ih uporno nose. Zadovoljna donosi tri najnezdravija modela kojih se pripadnice ljepšeg spola ne odriču.

Izdvojeni članak

Letimičan pogled na ženske cipele otkrit će vam sve o njenoj osobnosti

Mnoge vrste cipela vrlo su opasne za zdravlje i njihovo nošenje žene često skupo plaćaju. Samo jedna sezona nošenja takvih modela mogu izazvati trajnu štetu na stopalima te nagrditi hod i drženje. Među takve možete svrstati tri vrste cipela.

Platforme

Žene su poludjele za ovim cipalama, bez obzira na posljedice nošenja. Upravo ovakve cipele mogu narušiti ravnotežu i zglobove izložiti velikom riziku. Nije preporučljivo da se u njima vozi jer je takva radnja vrlo opasna.

Izdvojeni članak

Skupina liječnika otkrila je opasnosti omiljenih vrsta cipela

Štikle

Visoka potpetica koja opterećuje rist i gležanj te nateže ekstenzorne tetive, petnu kost i kosti iz prstiju te skraćuje metatarzalne tetive može vrlo brzo ugroziti zdravlje. Peta može biti optimalno povišena, no sve ekstremno treba izbjegavati.

Balerinke

Iako biste mislili da balerinke spadaju u zdravu vrstu obuću, lako biste se prevarili. On su tek nešto bolje od najgoreg modela obuće, a to su japanke. Koliko god da ih žene vole nositi jer ih mogu spariti uz sve, one su pogubne za stopala, a posebice za pete. Nakon sezone balerinki mnoge žene traže pomoć ortopeda zbog bolova u peti.