Pretraga

Najveći nedostatak novog iPhonea 6 je fizičke prirode i nije ga moguće lako riješiti

A- A+

Kao i svakog puta kada treba izaći novi redni broj popularnog iPhona, forumi, mediji i ljubitelji proizvoda s oznakom jabuke jednostavno se raspamete, pa smo onda mjesecima prije upozoravani kako bi točno trebao izgledati novi model, a nerijetko nas iznenade i nekom fotografijom novotarije koja je ‘procurila’. Međutim, tek što su se redovi ispred Apple trgovina diljem svijeta počeli formirati, a razdragani poklonici iPhona počeli pristizati na čekanje kupnje svog novog modela, počelo je i isticanje nedostataka novog pametnog telefona, a ono najveće je fizičke prirode.

ScreenShot YouTube

Nakon što je ludilo za novim modelom iPhona službeno započelo, a zaljubljenici u ovaj pametni telefona zauzeli mjesta u redovima ispred Apple trgovina te nakon što je prvom kupcu novi model od silnog uzbuđenja ispao iz ruku, počeli su lagano isplivavati i nedostaci ove dugo iščekivane tehnološke novotarije. S obzirom da problem nije softverske prirode, već doslovno fizičke, Apple neće ovaj problem moći riješiti na dosadašnji način, novim updateom sustava.

Izdvojeni članak

Samsung se propisno izrugao iPhone-u u novoj reklami

Neočekivano fleksibilan ekran

U mnogim medijima, stranim i domaćim izišla je vijest kako je Apple neočekivano proizveo mobitel sa zakrivljenim, fleksibilnim ekranom, no potpuno slučajno. Naime, vijesti o tome kako se iPhone 6 Plus savija ako ga se nosi u džepu preplavile su forume posvećene Appleovim proizvodima. Jedan je forumaš objavio i fotografiju svog uređaja koji se savio nakon nekoliko sati u prednjem džepu tijekom vožnje automobilom. Slične slike pristižu iz SAD-a, Francuske i drugih dijelova svijeta, piše tportal.

Nasljednik Steve Jobsa, Tim Cook je na pozornici u Cupertinu, na predstavljanju proizvoda otkrio i po njemu najveći napredak u povijesti iPhone modela, a to su dva uređaja veće dijagonale od standardne veličine iPhona, 4.7-inčni iPhone 6 i 5.5-inčni iPhone 6 Plus koji u stvari ima funkciju ‘phableta’, što je, za one koji ne znaju, hibrid između mobitela i tableta. Unatoč trudu iz Applea, malo toga je novo što se tiče već popularne ‘šestice’, a to je primijetio čak i Appleov stručnjak, Phil Schiller.

Izdvojeni članak

Prednosti Androida, kojima posjednici ove platforme provociraju korisnike iPhonea

Statusni simbol i više od četiri milijuna narudžbi u prva 24 sata

Zahuktale su se ponovno i vječne rasprave između poklonika Androida i onih koji preferiraju iOS koje su često bespredmetne, no neki se ljudi očito poistovjećuju s mobitelima te gledaju na njih kao na statusni simbol. Takve rasprave su na internetu najraširenije kada iziđe novi model iPhona, pa tako to nije iznimka niti sada. No, unatoč silnim raspravama i zamjerkama novom uređaju, činjenica da Apple u prva 24 sata zaprimio više od četiri milijuna narudžbi za ‘šesticu’ je najbolja replika tvrdnjama da se radi o lošem uređaju.

Budući da nema posebnih inovacija na novom modelu, logično je da iz Applea očekuju uspjeh na račun veličine novih modela te da će ih korisnici kupovati zbog toga, no vidjet ćemo koliko je to istina s obzirom da tableti, pa čak i ‘phableti’ postoje već neko vrijeme.

Ipak, ne bi se trebalo iznenaditi ako zaista bude onako kako su prognozirali iz Applea jer unatoč mnogim nedostacima proizvoda s logom jabuke, među kojima je i vrtoglavo visoka cijena svih njihovih proizvoda, iz nekog razloga ludilo za tim gadgetima iz godine u godinu ne jenjava. Dokaz tome je što je prva pošiljka iPhona koja je stigla u Hrvatsku već rasprodana po cijeni od čak 8 499 kuna.