Pretraga

[Aplikacija tjedna] Ako ne možete ‘disati’ od obaveza, ova će aplikacija pomoći da se bolje organizirate

A- A+

To Do List besplatna je aplikacija koja korisnicima pruža pametni popis zadataka za svakodnevnu upotrebu. Iako inačice aplikacije postoje i na Appleovom App Storeu, valja napomenuti da je ova verzija dostupna samo na Googleovom Play Storeu.

Foto: Unsplash

Bilo da imate hrpu fakultetskih, školskih, poslovnih ili pak nekih drugih obaveza, nerijetko se zna dogoditi da neki zadatak jednostavno – promakne. Pisanje zadataka u specijalnu bilježnicu ili bilješke na mobitelu nije loša ideja, no što ako i tada nešto ostane zanemareno?

U spas pristiže aplikacija To Do List, koja, kao što joj i sam naziv govori, korisnicima pruža svojevrsni popis zadataka, ali ipak ponešto ‘pametniji’ od onog standardnog na papiru.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Dosta vam je pisanja rasporeda na papiru? Ova će vam aplikacija pomoći da riješite te muke

To Do List vrlo je jednostavan za korištenje, kako zbog minimalističkog sučelja, tako i zbog toga što ima samo najpotrebnije opcije. Korisnici će tako na početnom ekranu pronaći apsolutno sve što im je potrebno – liste zadataka (default, personal, shopping, wishlist i work) te okvir za njihovo upisivanje.

Kad je riječ o upisivanju zadataka, nude se dvije opcije. Prva je ona za brzinsko upisivanje, bez puno okolišanja i dodataka, tek toliko da stoji na toj listi. Druga je, doduše, nešto kompleksnija te se otvara klikom na ikonicu znaka plus u donjem desnom kutu.

Foto: To Do List

Tamo se, naime, osim naslova zadatka, može dodati i točan datum te vrijeme do kojeg se on treba izvršiti. Aplikacija će vas pomoću notifikacija čak i podsjetiti na zadatak, koji se, usput, može postaviti i na jednu od navedenih lista za još bolju organizaciju.

Još jedna korisna stvar, svakako je činjenica da se na početni zaslon može postaviti i prigodni widget sa zadacima. Tako kada, primjerice, nasumično listate po mobitelu, uvijek možete vidjeti što vam je ostalo za napraviti. Kada označite da je zadatak izvršen, on se automatski uklanja te ide na specijalnu finished listu.

Foto: To Do List