Pretraga

Najzaraznije video igre

A- A+


Izdvojeni članak

Igrao novi Diablo 40 sati pa umro

Video igrice omiljeni su način ispunjavanja slobodnog vremena, a sve češće postaju dio vremena koje bi trebalo biti rezervirano za učenje ili rad. Kada jednom počnete s igrom, gubi se pojam o vremenu, godišnjem dobu, a često i o fiziološkim potrebama. Na neke igre trošimo dodatne sate, zbog činjenice da ih igramo s prijateljima u istoj prostoriji ili online. Posebno su pogodne za stvaranje ovisnosti igre, koje nemaju završetka, nego se mogu uvijek iznova igrati.

Video igrice samo dva desetljeća unatrag, bile su zabava za djecu i tinejdžere. No, sve veće pridavanje pozornosti grafičkim i ostalim tehnologijskim segmentima igrica, kao i sveprisutnost weba, uvjetovala je pojavu interesa za igrice kod svih dobnih uzrasta. jednom kad počnete igrati, često vas samo viša sila može odvojiti od konzole ili kompjutera. Neke igrice ipak su zaraznije od drugih, pa smo izdvojili pet onih s kojim biste trebali biti oprezni, ne želite li pasti razred, izgubiti godinu na faksu, prekinuti vezu i tome slično.

Football Manager

Ova video igrica prvi put nastaje 1992. godine, a veliku popularnost, koja joj ne opada ni danas, stječe ranih godina novog milenija. Prvo se nazivao Championship Manager, ali je propalo partnerstvo Sege i prvog izdavača igrice, pa ga je novi izdavač preimenovao. Bilo kako bilo sada na tržištu postoji više igara ovoga tipa od različitih proizvođača, a osim nogometnog managera možete zaigrati i košarkaški te mnoge druge.

U ovoj igri vodite svoj nogometni klub ili reprezentaciju, te se brinete o svim detaljima vezanim za vaš tim. Cilj je dakako osvojiti što više trofeja, kao i u ‘stvarnom’ nogometu, ali igrica nema svoj završetak, što utječe na to da igrate s jednim klubom bezbroj sezona ili nekoliko sezona, s mnogo pojedinih klubova.

Diablo

Spada u RPG (role playing game) igrice. Znači da se u igrici radi o upravljanju sa nekoliko likova u fantastičnom svijetu ili upravljanju jednim pojedincom kojeg stalno unapređujemo, što je konkretno slučaj s Diablom. Treći nastavak ove igre, bio je vjerojatno najiščekivaniji nastavak, bilo koje igre u povijesti, a čekanje je trajalo 12 godina. Ovu igru karakterizira prelazak mnoštva nivoa, kroz borbu protiv sila zla uz stalno nadograđivanje vještina. O zaraznosti igrice govori činjenica da je prošle godine 18-godišnji mladić igrao Diablo 48 sati bez prestanka i na kraju preminuo.

Pro Evolution Soccer

Prvi je izašao 2001. godine pod sadašnjim nazivom, a preteča ove igrice koju izdaje Konami izašla je još 1997. Ni 16 godina poslije, interes za popularni ‘PES’ ne opada. Kao i Football Manager, igra je vezana za najvažniju sporednu stvar na svijetu, pa ima mnoštvo klijentele. S druge strane nema nikakav konačni cilj, pa se može igrati neprestano iznova. Osobito je pogodna za multiplayer, a moguće ju je igrati u četvero. O interesu za ovu igricu svjedoči podatak, da od 1997. do danas samo 2007. nije izašla verzija serije Pro Evolution Soccer. U posljednje vrijeme dosta se igra i putem interneta. Video igra koja je u stalnom nadmetanju s Pro Evolution Soccerom je Fifa.

Izdvojeni članak

Nasilne video igre povećavaju toleranciju na bol

Counter Strike

Ovo je tipična zarazna ‘pucačina’, koju igra pojedinac ili puno češće više njih. Prva verzija izdana je 2000. godine, a od tada još pet. Igrači su podijeljeni u dva tima countere i teroriste, a ima ciljeve podmetnuti bombu, zarobiti taoce (teroristi) i spasiti taoce i deaktivirati bombu (counteri), uz to riješiti se protivničkih igrača. Često se multiplayer igra i online. Neke od popularnih pucačina uz Counter Strike su Call of Duty, Medal of Honor, Wolfenstein.

Age of Empires

Jedna od najpopularnijih serija strategijskih igrica. Prvi nastavak je izdan 1997. godine, a posljednji 2005., iako su nastale poslije izdane i neke spin – off verzije igrice poput Age of Mythology.. Nastala je po istoimenoj knjizi britanskog autora Eric Hobsbawma. Jednako je zanimljiva igrate li je samostalno ili u mreži s prijateljima. Serija Age of Empires prodana je u preko 20 milijuna primjeraka, a i danas se rado igra, iako već osam godina prošlo od izdavanja posljednjeg nastavka. Uz Age of Empires popularne strategije su Civilization, Stronghold, Total War, kao i sve četiri verzije Warcrafta.