Pretraga

Švedski srednjoškolci od sljedeće će godine igrati video igre u sklopu nastave

A- A+

Švedski srednjoškolci će od sljedećeg polugodišta učiti o najpopularnijim video igrama, ali će kroz nastavu i vježbati te se pripremati za eSports turnire u popularnim ‘igricama’ kao što su Dota i Counter Strike: Global Offensive. Učenici škole u Stockholmu, Karlstadu i Ovanakeru će tri sata tjedno vježbati nišanjenje mišem, strategije, motoriku i druge važne stvari koje im mogu pomoći u sve popularnijim, ali i unosnijim natjecanjima.

www.bestcarsideas.ga

U srednjim školama u Stockholmu i Karlstadu učenici će po tri sata tjedno učiti o video igrama i vježbati Counter Strike: Global Offensive i Dotu 2, a u školi Voxnadalen iz švedskog grada Ovanåker po završetku ovog trogodišnjeg programa održat će se i veliki turnir, objavljeno je na www.gosugamers.net.

Izdvojeni članak

Naš najbolji igrač League of Legendsa uskoro bi se mogao naći među profesionalcima

Osim redovitih vježbi i teorije, u školama će tijekom tri godine gostovati najbolji profesionalni igrači i osoblje koje se bavi razvojem igara. Također, edukacija će imati fokus i na razvijanje odgovornog pristupa prema online video igrama, kako bi se spriječile negativne posljedice prekomjernog sjedenja za računalom.

Ravnatelj škole Voxnadalen Magnus Alehed izjavio je da postoje neki negativni komentari oko ovog programa te je istaknuo kako je upravo cilj razbiti mit o tome da igranje video igara mora loše utjecati na mlade, a pokretanjem obrazovnog programa žele i odati poštovanje prema velikom broju mladih.

Sve je teže ignorirati događaje kao što su skandinavski DreamHack, na kojem se okupljaju igrači desetak popularnih videoigara ili pak Dota 2 turnira The International, čiji ovogodišnji nagradni fond prelazi 18 milijuna dolara pa su shvatili da je bolje uključiti i škole te tako približiti obrazovni program učenicima.