Pretraga

Naš novinar se prisjetio učiteljice: Jednom ih je ostavila u razredu i otišla kući zbog – veša

Neke su učiteljice bile stroge, neke su dozvoljavale da se prepisuje, neke su uvijek kasnile. Duje, novinar portala srednja.hr, pak, ima jedinstvenu priča. Njegova je učiteljica u osnovnoj školi učenike jednom ostavila u razredu i otišla kući zbog – veša.

veš na štriku

Ilustracija: Unsplash

U posljednjoj epizodi redakcija podcasta naši novinari Ana, Duje i Hrvoje prisjetili su se svojih dana u školskim klupama i, prije svega, profesora. Kako onih omiljenih, tako i onih koji su se svojim negativnim ponašanjem urezali u njihovu pamćenju.

Duje je osnovnu školu pohađao u malom dalmatinskom mjestu. Osim što svi sve i svakoga znaju i nikome ništa ne može promaknuti, život na selu znači da ti je sve na udaljenosti od pet minuta. Tako se Duje prisjetio svoje učiteljice iz osnovne škole koja je živjela svega par minuta vožnje autom od škole.

@srednja_hr Više o profesorima kojih se sjećamo čitajte i slušajte na linku u opisu profila 👆🏻 #srednjahr #srednja #srednjaskola #osnovna #osnovnaskola #skola #nastava #uciteljica #profesorica #ucitelji #nastavnici #profesori #ves #rublje #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Osim što je preferirala Matematiku ispred Tjelesnog, pa su često umjesto igrališta gledali u matmatičke zadatk, jednom se dogodila i zanimljiva situacija za učitelju. Stavila je sušiti veš na terasi i došla na posao. Dok su bili u školi vani se smračilo, stanje pred kišu. Učiteljica ih je, sjeća se Duje kroz smijeh, ostavila u razredu i otišla kući pokupiti rublje da ne pokisne, a njima je zadala da rješavaju – zadatke iz matematike.

Cijeli podcast o profesorima kojih se sjećamo iz škole pogledajte u videu ispod.