Pretraga

Neki su danas u školama pekli krafne, drugi prošetali u pidžamama: Ovo su neke od najboljih maski diljem Hrvatske

A- A+

Maškare, fašnik, poklade, karneval, šafingari, fašnik – sve to samo su neki od naziva za današnji dan. Posljednje dvije godine maškara po školama bilo je malo, budući da se velikim djelom nastava odvijala online. No, ove godine stvari su se više-manje vratile u normalu pa su se hodnici mnogih škola ponovno šarenili. Jedni su tako danas u školi pekli krafne, a drugi prošetali u pidžamama i ostalim kreativnim maskama.

Maškare u školama diljem Hrvatske| foto: Facebook

– S maškarama se danas pojavilo dosta veselja u našoj školi. Osim nasmijanih lica (po razredima bez maski!), pod velikim se odmorom povela i pjesma. Nadamo se da ćemo sve češće uživati u veselju mladosti koje nas okružuje, napisali su na Facebooku iz Srednje škole Tina Ujevića u Kutini.

Njihovi učenici danas su se prigodno maskirali – bilo je tu leptira, darkera, a neki su u školu došli i u pidžamama. Sve to zabilježile su kamere, a objavljeno je u fotogaleriji na Facebooku škole.

Učenici Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici maskirali su se u likove iz popularnog animiranog filma Shrek. Svoju masku doveli su na višu razinu tako što su školu naknadno na fotografijama preradili u – dvorac!

Učenici Gimnazije P. Preradovića u Virovitici maskirali su se u likove iz Shreka|fotografija čitatelja

Ovo nije jedina škola u kojoj su učenici danas nastavu slušali pod maskama – ista je situacija bila i u Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi u Zagrebu.

Hodnicima Srednje škole Prelog zamirisale su krafne koje su pekli učenici smjera slastičar i kuhar. I ondje su učenici pokazali dosta kreativnosti kada su u pitanju maske.

Duga gimnazija u Varaždinu tradicionalno provodi izbor za najbolju masku, koji traje do 3. ožujka, a glasa se putem fotogalerije na Facebooku.

– Razina ozbiljnosti koja prati projektni dan Maškare u Srednjoj školi Vela Luka dosegla je jedan novi nivo. Žao nam je sto niste bili s nama jer slikama ne možemo dočarati razradu maski i popratno predstavljanje, poručili su iz Srednje škole Vela Luka uz video s događanja.

Osim do Korčule, maskembalsko ‘ludilo’ danas je stiglo i do Hvara. Tamošnja Srednja škola Hvar objavila je vrlo šarenu fotogaleriju na svojim društvenim mrežama.

I Gimnazija Sesvete pohvalila se kreativnošću svojih učenika, ovo je samo jedan od kreativnih razreda.

Opuštena maskembalska atmosfera zavladala je i hodnicima Srednje škole Ivanec – neki su bili spremni za plažu, drugi za snimanje novog nastavka filma Mamurluk dok su se treći bacili u piratske vode!

I naša je redakcija odlučila dati doprinos ovom danu, pa smo se maskirali u ono po čemu smo na Instagramu najviše poznati – neke od najpopularnijih memeova. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu na našem TikTok-u!

@srednja_hr Maškare u redakciji! 🤡 #srednjahr #fyp #maškare #fašnik #memeparty #meme #memovi #mimovi #maske #hrvatska #tiktokchallenge #redakcija #croatia ♬ Spongebob Tomfoolery – Dante9k Remix – David Snell