Pretraga

Nema maženja bez paženja: O sigurnom seksu i stavljanju kondoma upozoravat će vas i na plaži

A- A+

Nema maženja bez paženja – nova je to kampanja kojom se mladima u Hrvatskoj želi skrenuti pozornost na odgovorno seksualno ponašanje. Hrvatski zavod za javno zdravstvo kampanjom će pokušati doći do što većeg broja mladih, a plakate o nužnosti zaštite partnera prilikom spolnog odnosa bit će moguće vidjeti tijekom ljeta na brojnim hrvatskim plažama.

foto: pixabay

Kako bi mladim Hrvatima osvijestili važnost sigurnog seksa, stručnjaci iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo osmislili su kreativnu, progresivnu kampanju ‘Nema maženja bez paženja’. Brojni plakati s tim sloganom naći će se tijekom ljeta na hrvatskim plažama kako bi mladi tijekom bezbrižnih ljetnih mjeseci imali na umu važnost sigurnih i odgovornih spolnih odnosa. Ali, ne samo tijekom ljeta.

Naime, podaci pokazuju da samo 60% tinejdžera i 50% tinejdžerica koristi kondome, kao i da o spolnom zdravlju znaju daleko manje no što su znali njihovi vršnjaci prije 12 godina. Poraznim brojkama odlučili su doskočiti u Zavodu za javno zdravstvo, a kampanju ‘Nema maženja bez paženja’ predstavile su njene nositeljice Lana Kasumović Sanja Musić Milanović.

Izdvojeni članak

Kondomi koji se otvaraju s četiri ruke! Hoće li ovi kondomi spriječiti seks bez pristanka?

– Provodili smo redovna istraživanja i uočili smo da imamo značajan pad korištenja kondoma. Ne smijemo zatvoriti oči, istaknula je u RTL Direktu Musić Milanović, dodajući kako je sve manje i manje opreza među mladima.

Mlade će o kampanji informirati putem interneta, ali i plakata na plažama.

– Zato što su mlađi ljudi više na plažama. Mogu besplatno skinuti i aplikaciju. Tamo se mladi mogu informirati, rješavati kviz, pitati stručnjaka. Dosta njih je skinulo aplikaciju, rekla je pak Lana Kasumović koja vodi i savjetovalište za mlade.

Ispričala je kako joj se mladi u savjetovalištu obraćaju dosta lako, s problemima s kojima se susreću uslijed pucanja kondoma, rizičnih spolnih odnosa i slično. Dodaje i kako se podjednako obraćaju i dečki i djevojke, a svi oni moći će se dodatno informirati i educirati u sklopu kampanje zanimljiva naziva ‘Nema maženja bez paženja’.