Pretraga

Oprez! Hrvatske korisnike Facebooka jutros dočekao ‘news feed’ prepun virusa

A- A+

Facebook hrvatskih korisnika jutros su preplavile objave kupona za trgovačke lance Konzum, Lidl i drogeriju Bipa, u vrijednosti od tisuću kuna. Mnogi su na to ‘nasjeli’, a objave se masovno dijele po raznim grupama. Iz kompanija pozivaju na oprez jer je riječ o lažnim kuponima.

Screenhot: Facebook

– Pozdrav svima. Konzum slavi svojih 60 godina u Hrvatska. Stoga svim korisnicima Facebooka daruju kupone od 1000HRK. Mislim da je to ograničena ponuda, stoji u opisu objave koja kruži na Facebooku.

Gotovo identična prevara koja je zapravo virus, kruži i s kuponima koje ‘nudi’ Bipa, a tvrtka se od te objave u potpunosti ogradila.

– Dragi naši, primijetili smo da internetom kruže kuponi za osvajanje do 1.000 kn. Istina je da slavimo 10 godina, ali NE DIJELIMO KUPONE putem interneta. Sve pogodnosti pronađite u našim poslovnicama i na našim službenim stranicama: www.bipa.hr i Facebook BIPA Hrvatska.
Žalimo zbog eventualnih poteškoća, ali nismo objavili Facebook post kojim se natječaj oglašava, niti smo povezani s navedenom web stranicom, stoji u priopćenju Bipe.

Da je riječ o prevari, potvrdio je i Konzum.

– Dragi kupci, informacija o kuponu za nagradnu igru koja se pojavila na društvenim mrežama (Facebook, Twitter) i aplikacijama za komunikaciju (WhatsApp) nije organizirana od strane Konzuma. Savjetujemo vam da ne otvarate navedenu poveznicu. Hvala na razumijevanju, uživajte u ostatku dana, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici Konzuma.

Tijekom jutra, ista se prevara pojavila i uz kupone koje navodno dijeli Lidl, a riječ je o identičnom virusu.