Pretraga

Probali smo burek od pizze u Lidlu i priznajemo – sviđa nam se i jest ćemo ga opet

A- A+

U serijalu Studentsko nepce obilazimo mjesta gdje studenti mogu za relativno malo novca ‘natrpati’ svoj želudac, a da nije riječ o menzi. U ovoj epizodi posjetili smo trgovački lanac Lidl i probali njihov burek od pizze. Iako se neki zgražaju na tu kombinaciju, uvjeravamo vas da je – dobra.

Burek od pizze u Lidlu. Foto: srednja.hr

Nema osobe koja barem jednom nije ušla u raspravu o tome je li burek samo s mesom. Studentsko nepce, odmah napominjemo, ne diskriminira ni jednu vrstu bureka, od čega god da bila. Iz tog smo se razloga posebice razveselili kad smo vidjeli da Lidl u svoju svakodnevnu pekarsku ponudu uvodi – burek od pizze.

Burek od pizze popularan je u Sloveniji

Inače, ovo nam nije prvi put da smo probali burek od pizze. U njemu smo uživali nekoliko puta u Sloveniji gdje je to čest proizvod u pekarama i nekoliko smo puta pomislili da bi bilo baš super da ga ima i u Hrvatskoj. To se konačno ostvarilo pa smo otišli put Lidla i za cijenu od 1,19 eura, odnosno bivših 8,97 kuna, kupili, kako ga nazivaju, ‘domaći burek s pizzom’.

Burek teži 150 grama i nije baš velik, ali je u redu za neki gablec. Kad smo ga uzeli bio je gotovo vruć, što nam se posebno svidjelo. Sama tekstura tijesta je sasvim korektna. Burek je taman zapečen i nije premastan, a opet je dovoljno sočan.

Okus je korektan

Pizza u bureku je zapravo smjesa za pizzu koja se sastoji od sosa od rajčice, šunke, sira i pretpostavljamo začina. Voljeli bismo da je punjenja više, ali imamo na umu da je to ipak burek iz trgovačkog lanca koji relativno jeftino košta, tako da možemo takvim stvarima progledati kroz prste.

Sve u svemu, okus je sasvim korektan. U smjesi prevladava lagano kiselkasti okus rajčice i začina što odgovara uz tijesto od bureka. Definitivno ćemo opet otići u Lidl po burek od pizze i nadamo se da će ga uskoro uvesti i druge pekare.

Naša ocjena

Naša ocjena. Foto: srednja.hr