Pretraga

Ovaj make-up trend bit će popularan kroz čitavu 2016.!

A- A+

Make-up trendovi mijenjaju se iz sezone u sezonu. Prošle godine u modi su bili matt ruževi ‘nude’ ili ciglastih tonova u stilu devedesetih, a djevojke su poludjele za ružičasto-smećkastim ružem tvrtke MAC. Kao i brojne druge trendove i ovaj je pokrenula najmlađa iz klana Kardashian-Jenner, popularna sestrica Kylie Jenner. Međutim, ovaj trend u 2016. pomalo je izblijedio, a na scenu stupaju ruževi izrazito tamnih nijansi.

Flickr; Julianna Swaney

Neizbježan modni paket svake trendseterice ove godine, čini se, uključuje: kariranu košulju oko struka, Superstar Adidas tenisice, boksačke pletenice i tamni ruž na usnama. I kad kažemo tamni, mislimo zbilja tamni – tamnoljubičasti, tamnosmeđi, tamno crveni pa čak i crni.

Izdvojeni članak

Ova jednostavna modna kombinacija zaludila je djevojke diljem Hrvatske

Instagram je prepun ‘tutorijala’ kako savršeno nanijeti tamni ruž, vizualno povećati usne i slično. Iako se nedvojbeno radi o reklamama kozmetičkih tvrtki, djevojke i ovaj trend slijepo slijede. A prema pisanju najpoznatijeg modnog časopisa Vogue, trend će biti još izraženiji tijekom jeseni i zime.
Najavio je to popularni Fashion week za sezonu jesen/zima 2016. koji osim odjeće određuje i trendove make-upa za nadolazeće hladnije dane.

Unatoč popularnom vjerovanju da uz tamni ruž nužno morate konturirati lice, napraviti dobar ‘smokey’ ili ‘cut crease’ na očima, neka načelna pravila šminkanja ipak nalažu da je manje više. Dakle, ukoliko zaista želite da fokus ostane na vašim usnama i sve skupa ne bude ‘too much’ uz tamni ruž ostatak šminke trebao bi biti minimalan.

Za savršenu aplikaciju koristite najprije olovku za usne iste nijanse kao ruž. Najprije ocrtajte rubove usana, a potom olovkom popunite unutar linija, kako bi ruž dulje trajao. Nakon toga nanesite ruž, a vanjski rub usana, ako ste pogriješili možete ‘popraviti’ kistom i korektorom.

My lastest obsession… #darklips #inspo

Fotografiju objavljuje Rania Alten (@raniakhourihair) Lip 5, 2016 u 3:58 PDT