Pretraga

Jeste li zaista spremni za 2022. godinu: Svi modni trendovi na jednom mjestu

A- A+

Modni trendovi se mijenjaju vrlo često, pa tako nekada i doslovno iz mjeseca u mjesec. Iako je teško zapravo predvidjeti što ćemo na kraju nositi u ovoj, 2022. godini, možemo vam otprilike reći što možete očekivati u dućanima s odjećom.

Foto: Alex Holyoake za Unsplash

Odjeća je puno više od same odjeće s kojom pokrivamo golotinju – ona nam daje priliku za izraziti vlastitu osobnost. Odijelo ne čini čovjeka, ali definitivno možete preko odjeće saznati puno stvari o ljudima. I svi smo toga svjesni, pa tako i oni koje nije briga za odjeću, upravo pokazuju svojim modnim odabirima.

Svake godine se mijenjaju trendovi, pa tako i u 2022. godini ćemo nositi neke nove stvari. Kao što ste vjerojatno i sami primijetili, posljednjih godina su posebno u modi devedesete i dvijetisućite. I to se mnogima ne sviđa, a nije teško ni shvatiti zašto. Nećemo ni početi s time da je niski struk nešto o čemu se ne bi trebalo ni razgovarati, a kamoli se nositi.

Stoga, nadajući se da ćemo ipak ove godine uspjeti izbjeći taj trend (ili da će barem i dalje postojati opcija visokog struka u dućanima), donosimo vam ukratko popis svega što će se nositi. Trendove je izdvojio Refinery29, pa krećemo!

Izdvojeni članak

Moda guši naš planet – mogu li prosvjedi srednjoškolaca promijeniti industriju?

Trenirke

Vjerojatno ste i sami primijetili da je athleisure sve popularniji modni odabir, ali isto tako i trenirke. Posebno je poznata ona kombinacija trenirke s kaputom – nekima veliki trn u oku, a nekima omiljena opcija. U svakom slučaju, sviđalo vam se to ili ne, još ćete se toga nagledati ove godine. Svakakvi modeli donjih dijelova trenirki će se pronaći u ponudi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli #ŠIKSIK (@paulasik)

Voluminozne siluete

Sve češće se nose široki krojevi, koje skoro da skrivaju figuru ispod. Taj će se trend nastaviti i ove godine, pogotovo kroz košulje i majice. Puf rukavi će i dalje biti veliki hit, a moguće je da će i hlače postati sve šire i šire.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli M FASHION STORE (@mfashionstorevzla)

Platforme

Pete su uvijek dobra ideja, a pogotovo kada su u pitanju platforme. Za razliku od običnih peta, platforme su poznate kao puno stabilnija, ali i udobnija opcija. Stoga, ako ste žudjeli za nekoliko centimetara više, ove godine ćete doći na svoje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Niski struk

Ne želimo ovo uopće komentirati, ali ne možemo ga izbjeći – niski struk se vraća u modu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pretty bitch ™️ (@subikshashivakumar)

Ljubičasta boja

Vjerojatno ste i sami primijetili da svake sezone postoji nekoliko boja koje prevladavaju. Ove godine, to će biti ljubičasta. Moguće su različite nijanse, ali ne možete pogriješiti s onim pastelnima ili zagasitim opcijama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rosa Cecilia (@x.rosacecilia)

Regencycore

Ako ste veliki fan serije Bridgerton, onda će vas razveseliti kad saznate da ćete i ove godine moći u dućanima nailaziti na razne verzije ‘korzeta’, bisera, kardigana i cvjetnih uzoraka. Ovo je doduše vjerojatno bolja opcija za svečanije prilike.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Evie G (@faeriedustfabrics)

Rupe

Znate li onaj osjećaj kada pronađete nešto dobro, samo da biste to podignuli i vidjeli da postoje rupe na nekim ‘zanimljivim’ mjestima? Izgleda da i taj trend donosimo sa sobom u ovu 2022. godinu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bella 🦋 (@bellahadid)

Majica-grudnjak

Ovo je jedan od onih trendova koji je rezerviran za one nešto hrabrije – kratki topovi koji više liče na grudnjake negoli na majice. U tome se sasvim sigurno nećete pojaviti u školi ili na faksu, ali postoje prilike i u kojima je i to dozvoljeno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VERONICA (@veronicaferraro)

Torbe jarkih boja

Neonske boje su već nekoliko sezona u opticaju, a i dalje ćemo ih viđati i ove godine. Posebno u obliku torbica – što manje, to bolje. Šalimo se, zaista je poželjno da vam barem mobitel i novčanik stanu unutra, a za ostalo… Snaći ćete se.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Valentina Ferragni (@valentinaferragni)

Mod Print

U pitanju je zanimljiv uzorak koji je harao šezdesetima godinama prošlog stoljeća, a čini se da ćemo ga puno viđati i ove godine. Već se prošlih sezona sramežljivo pojavio, a sada ćete ga moći sve češće vidjeti na policama u dućanima, pa samim time i na ulicama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LUANA THE LABEL (@luanathelabel)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap