Pretraga

Uz ove aplikacije vrlo jednostavno možete doznati kako vam stoji šminka popularnih brandova

A- A+

Pandemija koja traje već godinu dana je uvelike promijenila naš način pogleda na svijet, ali i samog funkcioniranja. Apsolutno sve se prebacilo u online svijet, sviđalo se to nama ili ne. I dok nam je za neke stvari drago što se mogu riješiti putem maila, neke stvari bismo radije odradili uživo. Jedna od njih je i kupovina šminke… ili je barem bila.

Foto: Unsplash

Online kupovina već dugo vremena postoji u Hrvatskoj, no tek nedavno je baš zaživjela. Naravno, posljedica je to pandemije i zatvorenih dućana, a zatim i lijenosti na koju smo se naviknuli. Problemi s online kupovinom (osim onih potencijalnih s dostavom) su i to što je stvari nemoguće isprobati. Postoji uvijek opcija povrata, no kome se da baviti s time (sjetite se lijenosti)?

Prije nego što se obavi kupovina, poželjno je stvari isprobati i vidjeti kako vam stoje. To je pogotovo slučaj s odjećom, ali i šminkom. Ako se sjećate, čak i u davnim vremenima prije koronavirusa, kupovina šminke je bila problematična – upravo zato što je nemoguće isprobati šminku tako da zaista vidite hoće li vam nešto stajati ili ne. Možete donekle pretpostaviti, ali ipak ćete tek kada ju nanesete vidjeti rezultate.

Sada više ne morate brinuti oko toga – nekoliko brendova je predstavilo ‘virtual try on’ značajku, pomoću koje možete vidjeti kako bi određeni proizvodi izgledali na vama, piše Allure. Ukratko, to izgleda tako da učitate svoju fotografiju i zatim isprobavate razne proizvode. Možete tako vidjeti kako bi vam pristajala koja boja kose, ruža ili sjenila. U nastavku donosimo popis svih brendova!

Izdvojeni članak

Za sve koji se vole šminkati: Znate li da vaša šminka ima rok trajanja?

Maybelline

Maybelline nudi opciju postavljanja stare fotografije, ili prijave pomoću kamere. Jednom kada odaberete fotografiju, možete isprobati doslovno sve – od bronzera i pudera, pa do olovke za obrve i maskare. Ono što je posebno kul jest što nude i mogućnost isprobavanja unaprijed složenih lookova, uz popis proizvoda koji su korišteni. Poigrati se možete ovdje.

NYX

Jedna od onih razrađenijih ‘šminkaonica’ je i NYX-ova, kojoj možete pristupiti ovdje. Kako piše na njihovim stranicama, svi njihovi proizvodi su dostupni za virtualno isprobavanje, pa pomoću njih možete složiti kompletan look. Osim toga, možete isprobati i neki od već predviđenih, pa vidjeti kako biste to mogli i sami postići.

Chanel

Chanelovoj virtualnoj šminkaonici možete pristupiti ovdje, a sve što će vam trebati jest upaljena kamera. Čim ju upalite, ona vas automatski prepozna i nudi vam nekoliko mogućnosti za ruž, sjenilo i tuš za oči. Možete čak i filtrirati proizvode po paletama boja, ako nemate vremena za gubljenje (iako vjerojatno imate).

MAC

Svoju verziju isprobavanja šminke nudi i MAC, a možete joj pristupiti ovdje. Kada pronađete proizvod koji želite isprobati, dovoljno je da dopustite kameri da vas snima i možete isprobati sve nijanse i vidjeti što vam najbolje pristaje. Postoji i opcija ‘podijeljene’ fotografije, gdje možete vidjeti razliku kada imate šminku i kada nemate.

Avon

Avon također nudi opciju virtualnog isprobavanja šminke, pa tako ovdje možete pronaći njihove proizvode i vidjeti kako vam stoje. Isprobavate proizvod po proizvod, a bez problema možete mijenjati nijanse dok ne pronađete ono što vas najviše raduje.

L’Oréal

Uz isprobavanje šminke, ovdje možete vidjeti i kako bi vam stajala koja boja za kosu. I dok je kupovina šminke priča za sebe, opće je poznato da je najteže pogoditi dobru boju za kosu. Jedini nedostatak jest taj što ne možete istovremeno isprobavati boje za kosu i šminku, no zato si možete mailom poslati popis proizvoda koje ste koristili.

Schwarzkopf

Odabrati pravu boju za kosu je borba bili u dućanu ili kupovali online, a uz ovaj alat se čini da je gotovo bolje birati online. Ako kliknete ovdje, pronaći ćete se na stranici koja će vam ponuditi da birate između svih boja za kosu koje nude. Sortirane su po raznim kolekcijama, a zatim možete bez problema mijenjati boje.

Garnier

Uz isprobavanje različitih boja za kosu, Garnier ima pripremljen i kviz pomoću kojeg će vam pomoći odrediti savršenu boju za vaše želje. Naravno, možete probati i ostale boje, no Garnier se trudi dati vam ono najbolje. Kvizu možete pristupiti ovdje. Također, možete isprobavati boje odmah preko kamere, ili postavljajući svoju stariju sliku.