Pretraga

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom listopada

A- A+

Drugi put u nizu, hit mjeseca postala je pjesma ‘Sreća’ koju izvode dva morska vuka Oliver Dragojević i Gibonni. Pokazuju to podaci Hrvatske diskografske udruge, koja svakog tjedna izlistava podatke o najemitiranijim pjesmama s preko 130 lokalnih, regionalnih i nacionalnih radio postaja u državi. Tako je od četiri ljestvice u listopadu, tri puta na najvišoj poziciji bio hit ‘Sreća’. 

foto: Ivan Božić|srednja.hr

I dalje visoko kotira, Ninina pjesma ‘Dani i godine’, koja je tri mjeseca zaredom bila na čelu naših mjesečnih pregleda, a koji su temeljeni na spomenutim podacima HDU-a. Šezdesetak dana prije kraja godine, više je nego jasno da će taj hit Badrićeve, kao uostalom i ‘Sreća’, biti među najozbiljnijim kandidatima za osvajanje Porina u kategoriji pjesma godine.

Izdvojeni članak

Drugi video na YouTubeu prešao 2 milijarde pogleda!

Parni valjak s novom pjesmom odmah zasjeo na čelo ljestvice

Spomenuli smo da je već dva mjeseca zaredom Gibonnijeva i Oliverova ‘Sreća’ neprikosnovena na Hr top 40 listama. No, i toj vladavini se nazire kraj.

Naime, Parni valjak je novom pjesmom ‘Opet se smijem’ odmah u prvom tjednu, ‘ušao’ na čelo ove ljestvice najemitiranijih pjesama. 

– Fantastična vijest. Ja moram priznati da sam malo i iznenađen, pozitivno naravno, i presretan. Pjesma tako brzo dođe na prvo mjesto nacionalne top liste, mislim što drugo reći osim da je to super. Drago nam je da su slušatelji prepoznali novi Valjak, to je stvarno odlično, komentirao je Hus vijest o uspjehu novog singla za službenu stranicu Hrvatske diskografske udruge. 

I uistinu, solo gitarist Parnog valjka ima zašto biti oduševljen, obzirom da se rijetko događa da pjesma odmah u ulaznom tjednu zasjedne na čelo Hr top 40.

Izdvojeni članak

Ovu su pjesmu Hrvati najčešće slušali tijekom rujna

Izvrstan ulaz i za Detour

Kada smo kod visokih ulaza na listopadskim ljestvicama, svakako valja istaknuti i Detourov doseg. Oni su u novo ruho umotali pjesmu ‘Tvoje lice se promijenilo’ te prije dva tjedna ušli na Hr top 40, i to odmah na drugu poziciju.

Ono što također valja istaknuti je količina tjedana koju hit ‘Zašto još volim te’ Luminizea i Marina Jurića-Čivre boravi na ovoj, jedinoj sveobuhvatnoj ljestvici radijskog emitiranja u Hrvatskoj. Oni su se sa spomenutim hitom prošli tjedan i po 49. put našli među 40 najemitiranijih pjesama u državi.

Druga je po dugotrajnosti boravka Gibonnijeva pjesma ‘Onako od oka’, koja je prošli tjedan po 33. put našla svoje mjesto na Hr top 40.

Obzirom da smo već dva mjeseca zaredom u podnožju teksta dijelili Gibonnijev i Oliverov duet ‘Sreća’, ovoga puta poslušajte ‘Opet se smijem’ Parnog valjka, odnosno pjesmu koja je odmah u prvom tjednu, ušla na čelo ljestvice 40 najemitiranijih pjesama.