Pretraga

Imamo li domaći hit godine? Već deset tjedana ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj

A- A+

Otkada se pjesma Nine Badrić ‘Rekao si’ sredinom rujna zavrtila u radijskom eteru, ali i na raznim platformama apsolutno je osvojila slušateljstvo u Hrvatskoj. O tome svjedoči podatak da je na tjednim ljestvicama Hr top 40 odmah u ulaznom tjednu ostvarila plasman na čelo, na kojemu se zadržala već punih deset tjedana. Inače ta lista generira podatke o najemitiranijim pjesamama na preko 130 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radio postaja u Lijepoj našoj.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Učiti uz muziku može biti dobra stvar, ako je muzika prava

Inače, rijetko se događa da pjesma odmah u premijernom tjednu ulaska na listu, dosegne sami vrh Hr top 40 liste, no Nina je očito još jednom pjesmom dotaknula emocije radijskih urednika, ali i brojne publike na svim medijima.

Da je tomu tako, pokazuju i podaci s YouTubea gdje je pjesma Rekao si, u dva i pol mjeseca dosegnula gotovo 6 milijuna pogleda.

S obzirom na veliku dominaciju u radijskom eteru, odnosno na Hr top 40 ljestvicama, koje su se prethodih godina pokazale kao svojevrsni lakmus papir za nagradu Porin, ne bi bilo nimalo iznenađujuće da ‘Rekao si’, na sljedećoj dodjeli bude hit godine ili pjesma godine, ovisno kako već kategorije budu posložene.

Osim pjesme Rekao si’ Nine Badrić, koja je svakako kontinuitet, istaknimo i neke aktualnosti na listi Hr top 40. Najviši ulaz u proteklom je tjednu zabilježila Šala, koju izvodi Saša Lozar u kombinaciji s Baby Dooksom, dok je mladi Mateo Pilat, nekadašnji natjecatelj The Voicea, upisao svoj premijerni ulazak na listu s pjesmom Prije kiše.

Istaknimo i Detour, čija je pjesma Vikend već 24 tjedna na listi, a u ovom je tjednu ponovno dospjela u najslušanijih 10 odnosno baš na desetu poziciju ljestvice Hr top 40.

Kada smo kod slušateljskih navika, spomenimo da smo prošli tjedan u jednoj video anketi ispitali mladež o slušateljskim preferencijama, tome koliko poznaju kultne albume te najnovije glazbene hitove. Provjerite što su nam odgovorili.

Copy link
Powered by Social Snap