Pretraga

Ovo su prijedlozi imena maskote za Europske sveučilišne igre

A- A+

Nakon što je 26. siječnja utvrđeno kako će maskota Europskih sveučilišnih igara biti hrčak, pristupilo se postupku odabira imena, koje su građani mogli predlagati do 20. veljače. Sada je nastupila faza u kojoj će organizatori Igara, uključiti nekolicinu istaknutih hrvatskih sportaša i onda na osnovu njihovih sugestija odrediti kako će se zvati hrčak. Više nam je pojasnila Krunoslava Kauzlarić iz odjela za PR i marketing organizatora Europskih sveučilišnih igara.

Foto: Ivan Božić/srednja.hr

Eugen, ZaRi, Euzariček, Hrco, Walter, samo su neki od prijedloga imena maskote, koje su postavili građani na službenu Facebook stranicu Europskih sveučilišnih igara, koje se iduće godine održavaju u Zagrebu i Rijeci. Do 20. veljače građani su mogli dati svoje prijedloge, a sada će se odabrati najboljih deset pa u suradnji s istaknutim hrvatskim sportašima donijeti odluka o imenu hrčka.

Izdvojeni članak

Ovo je maskota Europskih sveučilišnih igara!

Gledat će se nekolicina kriterija

– Kroz sljedećih mjesec dana će se održati serija razgovora sa značajnim hrvatskim sportašima, koji će se uključiti u proces odlučivanja, a onda će se na bazi njihovih dogovora donijeti odluka o službenom imenu, pojašnjava nam Krunoslava Kauzlarić, iz odjela za PR i marketing organizatora popularno zvane Europske univerzijade.

Kao kriterije koji su bitni u pogledu imenovanja, sugovornica nam navodi inovativnost, da ime posjeduje neku pozadinsku priču, da je lako za izgovor brojnim inozemnim sportašima koji će sudjelovati te da ima marketinški potencijal.

Do kraja tjedna će organizatori objaviti konkretne i točne datume odabira imena.

Izdvojeni članak

Zagreb i Rijeka domaćini Europske univerzijade!

Građani veoma inovativni na Facebooku

Od brojnih prijedloga koje su građani postavili na službenu Facebook stranicu Igara, istaknimo nekoliko:

Eugen. Kako objašnjava predlagatelj to bi bila skraćenica za ‘European Universities Games Enterteiner, jer je riječ o zabavljaču! Ujedno je riječ o imenu koje je najčešće u Rijeci i Zagrebu te se lako može izgovoriti na engleskom.’ Ovaj je prijedlog ujedno dobio i najveći broj lajkova.

ZaRi je također jedan od ‘podržanijih’ prijedloga te je jasna simbolika imena.

Euzaričak bi trebao značiti Europsko zagrebačko riječki hrčak. No ovaj prijedlog ima manjkavost lakog izgovora za strance.

Prijedlozi su i CroHam, Đuro, Zvrk te Walter. Sve prijedloge pogledajte na službenoj Facebook stranici Igara.

Na kraju dodajmo da će Europske sveučilišne igre biti najmasovnije natjecanje organizirano od proglašenja nezavisnosti Hrvatske. Očekuje se oko pet tisuća sportaša iz 40-ak zemalja.