Pretraga

Pogledajte kako se promijenio jedan od naših najvećih festivala u proteklih 20 godina

A- A+

Pannonian Challenge najveći je festival ekstremnih sportova u cijeloj regiji. Započelo je jubilarno 20. izdanje festivala, a trajat će sve do 9. lipnja. Posjetitelji imaju priliku vidjeti brojna poznata imena ekstremnih sportova, gledati napeta natjecanja i uživati u brojnim drugim popratnim sadržajima ovog festivala. No, ovaj veliki i svjetski prepoznat festival nije oduvijek bio takav. Pokrenuli su ga lokalni skejteri i ostali ljubitelji ekstremnih sportova, a uz partnere, kao što je A1, uspjeli su ovaj festival vinuti u visine. Zato smo se odlučili prisjetiti prvih godina ovog festivala i kroz fotogaleriju prikazati rast ovog adrenalinskog doživljaja koji je Osijek promijenio za 180 stupnjeva!

Pannonian Challenge 2013. godine se po prvi put održao u novom skate parku | foto: Facebook Pannonian Challenge

Festival Pannonian Challenge se ove godine održava od 5. do 9. lipnja, a svaki dan festivala posvećen je jednoj natjecateljskoj kategoriji. Tako će 6. lipnja svjetla skate parka dobiti skejteri, 7. lipnja inline i romobil vozači, a 8. i 9. lipanj su posvećeni BMX-u. Valja napomenuti kako natjecatelji BMX freestyle discipline na ovom natjecanju prikupljaju bodove za kvalifikacije na Olimpijske igre 2020.

Osim natjecateljskog dijela festivala, koji je za sve sudionike besplatan, održavaju se i odlični koncerti u klubu Vega, za koje karta košta simboličnih 30 kuna. Tko sve nastupa možete pogledati ovdje.

Ako niste u mogućnosti doći na festival, pratite Instagram A1 Hrvatska. Tamo će svaki dan festivala InstaStory preuzeti neki od poznatih influencera, koji će vam pokazati sve skrivene kutke ovog odličnog festivala!

Više o Pannonianu:

Otvorenje sezone ljetnih festivala počinje u Osijeku: Pogledajte brutalni glazbeni program Pannonian Challengea

Organizatori Pannonian Challengea otkrili nam kako su pretvorili Osijek u centar urbane kulture, a komarce učinili simpatičnima

Volite spotove iz 90-ih? Dođite na Pannonian vidjeti ih uživo

11 stvari koje moraš znati o Pannonian Challengeu