Pretraga

Pitamo vas: Koristite li u školi grafoskop?

A- A+

Zbog svoje prenosivosti i funkcionalnosti, grafoskop se često koristi u školama i ostalim obrazovnim ustanovama. No, projektori su sada postali dostupniji i jeftiniji, pa ih mnoge škole odbacuju. Odgovorite nam u anketi koristite li vi u školi još grafoskop.

Screenshot: YouTube

Prema tehničkoj definiciji, grafoskop je optički uređaj koji se koristi za projekciju i prikazivanje grafika, crteža ili pisanih materijala na većim površinama, poput ekrana ili zida. Koristi se tako da se dokument ili crtež postave na staklenu ploču, a zatim se uključi svjetlo kako bi se slika projicirala na neku površinu, poput zida.

Zbog svoje prenosivosti (najčešće je na kotačićima), a i funkcionalnosti, grafoskop se često koristi u školama i ostalim obrazovnim ustanovama. Grafoskop, naime, koristi transparentne folije s informacijama po kojima nastavnik može pisati ili nešto nacrtati kako bi dodatno pojasnio učenicima gradivo ili ilustrirao ključne pojmove.

Iako se može reći da je grafoskop zbilja koristan u obrazovanju, moderniji tehnološki uređaji poput digitalnih projektora imaju daleko više funkcija te su u nekim slučajevima i jeftiniji. Kako bi provjerili jesu li grafoskopi uistinu otišli u zasluženu mirovinu, pitamo vas – koristite li ga još u školi?

Koristite li grafoskop u školi?