Pretraga

Playstation formirao posebni tim koji će raditi samo mobilne igre: Neki su tako zaradili preko 150 milijuna dolara

A- A+

Sony je osnovao poseban Playstation tim koji će raditi isključivo mobilne igre. Potez je to koji odgovara njihovoj strategiji da se nešto aktivnije uključe na to tržište, a sudeći prema iskustvima gaming studija koji su to već učinili, za Sony bi ovaj pothvat mogao biti poprilično profitabilan.

mobilna igra

PUBG Mobile na Android pametnom telefonu
Ilustracija: Unsplash

Sony opasno želi ući na tržište mobilnih igara. Sada su formirali i poseban tip – Playstation Studios Mobile Division – koji će djelovati odvojeno od standardnog koji razvija igre za konzolu. Novi će tim raditi kako na postojećim serijalima igara, samo za mobitele, kao i na potpuno novim igrama.

Ovo nije neočekivan potez, podcrtava Verge, budući da Sony već neko vrijeme radi na tome da proširi svoj asortiman, uz postojeće igre za konzolu, na mobilne igre i igre za PC. Generalni im je cilj da do 2025. polovina svih njihovih igara budu igre za PC i mobilne telefone. Jim Ryan, predsjednik odjela za entertainment u Sonyju smatra da bi se tim pothvatom značajno mogao povećati broj ljudi koji kupuje i igra njihove videoigre.

Kako bi popunio svoj ‘mobilni tim’ Sony je nedavno kupio Savage Game Studios, čiji su suosnivači prethodno radili za Zyngu, Insomniac i Wargaming. Taj studio još nije razvio ni jednu videoigru, no dobili su 4,4 milijuna dolara za mobilnu pucačinu (eng. shooter game). Osim toga, kako prenosi Verge, Savage Game Studios radi na igri sličnoj Fortniteu, no nikakvih detaljnijih informacija o tome kakva će igra biti ni kada će izaći – još nema.


SONY NIJE JEDINI

Sony nije jedini u težnjama da se uključi na tržište mobilnih igara. Taktika je to koja se pokazala profitabilnom za cijeli niz gaming studija. Kako piše Verge, mobilna verzija videoigre Genshin Impact svom je studiju donijela 154 milijuna dolara, a nešto manje su zaradili PUBG Mobile i Pokemon GO. Take-Two studio je kupi Zyngu pa na taj način ušao na mobilno tržište dok Activision planira na pametne telefone dovesti Call of Duty Warzone.