Pretraga

Pokrenuta aplikacija putem koje možete saznati sve o stipendijama

A- A+

Rektorski zbor predstavio je aplikaciju Forum stipendija, koja na jednom mjestu donosi sve o mogućnostima stipendiranja studenata javnih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Aplikacija se nalazi na više adresa, a osim mogućnosti stipendiranja nudi studentima i neke druge informacije. Kao svojevrstan razvoj aplikacije, planira se uspostava registra stipendista, kako bi izbjeglo višestruko stipendiranje.

Screenshot: YouTube

Kao što smo spomenuli, u petak je u auli Sveučilišta u Zagrebu predstavljena web aplikacija Forum stipendija. Trebalo bi to biti jedinstveno mjesto predstavljanja mogućnosti stipendiranja studenata javnih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, i to ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu.

Osim na adresi www.moja-stipendija.hr, aplikacija je dostupna i na adresama www.forum-stipendija.hr, www.studentska-stipendija.hr, www.stipendija.hr te na stranicama Rektorskoga zbora i svih sveučilišta.

Izdvojeni članak

Umjesto 5, od sljedeće godine dijeli se 13 tisuća državnih stipendija

O aplikaciji

Aplikacija se, osim na računalima, može koristiti i na tabletima te mobilnim uređajima, a pretraga se može vršiti na više jednostavnih načina: prema sveučilištu za čije su studente namijenjene stipendije, prema vrsti i razini studija, prema studijskome području, prema mjestu studiranja, prema vrsti stipendije i prema ciljnoj skupini.

Uz svaku objavljenu stipendiju nalaze se detaljnije informacije o samoj stipendiji i poveznica na natječaj ili na stranicu na kojoj je informacija o dodjeljivanju stipendije objavljena.

Kako stoji na stranicama Sveučilišta u Zagrebu, u glavnom izborniku nalaze se sva sveučilišta koja su članovi Rektorskoga zbora RH, a u rubrici Suradnja objavljene su i informacije o institucijama s kojima pojedino sveučilište surađuje, odakle pak proizlaze mogućnosti stipendiranja za hrvatske studente. Uz to, unutar aplikacije moguće je naći i popis onih koje oglašavaju mogućnosti stipendiranja za studente bez obzira na postojeću suradnju.

Izdvojeni članak

Prihvaćeni prigovori: 150 studenata ostvarilo pravo na državnu stipendiju

Planira se registar stipendista

Na stranicama se, osim mogućnosti stipendiranja mogu naći i neke druge studentima korisne informacije, poput uputa kako se pripremiti za intervju, kako napisati dobar životopis, što treba sadržavati motivacijsko pismo i slično.

Kao svojevrstan razvoj aplikacije, planira se uspostava registra stipendista, kako bi izbjeglo višestruko stipendiranje, a cijeli proces stipendiranja bio transparentniji i pravedniji. Također je planiran i razvoj suradnje s gradovima, općinama, poduzećima i ostalim potencijalnim stipenditorima koji bi željeli objavu svojih stipendija u sklopu Foruma stipendija.

Popis svih adresa na kojima su stipendije dostupne, možete vidjeti ovdje.